Čučoriedkové koláče
Čučoriedkové koláče

Citrónové koláčiky s čučoriedkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. augusta 2025
Citrónové koláčiky s čučoriedkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
3 ks
150 g
1 ks (bio)
350 g



Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo nakrájame na kúsky. Vložíme ho do misy kuchynského robota s polovicou cukru a šľaháme do peny. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky postupne po jednom zapracujeme do maslovej peny. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh.

  2. 2

    Do našľahanej žĺtkovo–maslovej peny preosejeme múku a premiešame. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu – oboje pridáme do cesta. Nakoniec opatrne vmiešame bielkový sneh.

  3. 3

    Cesto rozdelíme do papierových košíčkov alebo vlejeme do hranatej formy na chlebík. Na cesto nasypeme čučoriedky. Čučoriedky môžeme predtým jemne obaliť v múke, aby počas pečenia neklesli na dno.

  4. 4

    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Ak pečieme v jednej veľkej forme, po 30 minútach prikryjeme vrch alobalom. Povrch sa nepripáli a koláč sa dopečie rovnomerne.

Diskusia k receptu