Citrónové koláčiky s čučoriedkami
mesačník Varecha, 8. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo nakrájame na kúsky. Vložíme ho do misy kuchynského robota s polovicou cukru a šľaháme do peny. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky postupne po jednom zapracujeme do maslovej peny. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh.
- 2
Do našľahanej žĺtkovo–maslovej peny preosejeme múku a premiešame. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu – oboje pridáme do cesta. Nakoniec opatrne vmiešame bielkový sneh.
- 3
Cesto rozdelíme do papierových košíčkov alebo vlejeme do hranatej formy na chlebík. Na cesto nasypeme čučoriedky. Čučoriedky môžeme predtým jemne obaliť v múke, aby počas pečenia neklesli na dno.
- 4
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Ak pečieme v jednej veľkej forme, po 30 minútach prikryjeme vrch alobalom. Povrch sa nepripáli a koláč sa dopečie rovnomerne.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu