Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Foto: frommykitchendotcom
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma. Šunku, Zobraziť celý popisZvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma. Šunku, pancettu, skúsila som aj kombináciu tuniaka a kukurice, či lososa.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, trocha popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 200 °C zhruba na 70 minút. Závisí od veľkosti zemiakov.
- 2
Upečené ich ešte horúce rozrežeme na polovice, opatrne lyžicou vydlabeme vnútro a dáme ho do osobitnej misky. Pridáme soľ, maslo, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame. Hmotou opäť naplníme zemiakové šupky, posypeme zvyškom syra a dáme do rúry na 5-6 minút.
- 3
Vyberieme z rúry, dodáme parmezán podľa chuti, pancettu, šunku... lyžičku kyslej smotany a výborná príloha je hotová.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu