Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. marca 2021

Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma. Šunku, Zobraziť celý popisZvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma. Šunku, pancettu, skúsila som aj kombináciu tuniaka a kukurice, či lososa.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks väčšie
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, trocha popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 200 °C zhruba na 70 minút. Závisí od veľkosti zemiakov.

  2. 2

    Upečené ich ešte horúce rozrežeme na polovice, opatrne lyžicou vydlabeme vnútro a dáme ho do osobitnej misky. Pridáme soľ, maslo, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame. Hmotou opäť naplníme zemiakové šupky, posypeme zvyškom syra a dáme do rúry na 5-6 minút.

  3. 3

    Vyberieme z rúry, dodáme parmezán podľa chuti, pancettu, šunku... lyžičku kyslej smotany a výborná príloha je hotová.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

siuuu
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môže byť vždy kúsok iné. Radosť pozrieť a veruže by som si dala - robievam v kombinácii s bryndzou alebo Nivou a sušenou šunkou alebo slaninou ... mňaaam.
dvorka
mne by stačilo posypať len namrvenou bryndzou a pažítkou alebo medvedím cesnakom, páni, keby že som nemala fajnú polievočku, hneď idem spraviť na večeru. Vďaka za skvelý tip.
marianne
Ľúbim, robím často, plním tiež rôzne, ale s fazuľou chutia najviac. Zemiaky na to vhodné, najskôr v šupe obvarím, potom vydlabem, naplním a zapečiem. Tiež tu mam niekde rcp na ne. Ale patria medzi obľúbené jedlá....