Kapustníky trochu inak
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
Foto: Richard Gerenyi
40 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 215 °C
na 215 °C
Postup
-
1
Bielu kapustu nadrobno nakrájame alebo nastrúhame. Na horúcej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je osmažená, vložíme kapustu, osolíme, krátko orestujeme a podlejeme trochou vody. Keď je kapusta takmer hotová, necháme vodu zredukovať a dochutíme soľou, cukrom a octom. Kapustu necháme vychladnúť.
- 2
Lístkové cesto rozprestrieme alebo rozvaľkáme na obdĺžnik (podľa toho, aké kúpime). Po dĺžke ho preložíme na polovicu a vykrojíme z neho cikcakovito 10 trojuholníkov. Každý trojuholník rozložíme a naplníme kapustou. Okraje popritláčame ako pri pirohoch, aby kapusta pri pečení nevytiekla. Poukladáme na plech a potrieme žĺtkom.
- 3
Rúru predhrejeme na 215 stupňov a pečieme 8–10 minút do zlatohnedej farby.
Tiež kapustové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Povedala som si presne to isté.
@drajan myslím že aj s skyslou kapustou to půjde v pohodě.