Kapustníky trochu inak
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021

Foto: Richard Gerenyi
príprava
na 215 °C
Postup
-
1
Bielu kapustu nadrobno nakrájame alebo nastrúhame. Na horúcej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je osmažená, vložíme kapustu, osolíme, krátko orestujeme a podlejeme trochou vody. Keď je kapusta takmer hotová, necháme vodu zredukovať a dochutíme soľou, cukrom a octom. Kapustu necháme vychladnúť.
- 2
Lístkové cesto rozprestrieme alebo rozvaľkáme na obdĺžnik (podľa toho, aké kúpime). Po dĺžke ho preložíme na polovicu a vykrojíme z neho cikcakovito 10 trojuholníkov. Každý trojuholník rozložíme a naplníme kapustou. Okraje popritláčame ako pri pirohoch, aby kapusta pri pečení nevytiekla. Poukladáme na plech a potrieme žĺtkom.
- 3
Rúru predhrejeme na 215 stupňov a pečieme 8–10 minút do zlatohnedej farby.
Tiež kapustové koláče:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Povedala som si presne to isté.
@drajan myslím že aj s skyslou kapustou to půjde v pohodě.