Kapustové koláče
Kapustové koláče

Kapustníky trochu inak

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
Kapustníky trochu inak
Foto: Richard Gerenyi
40 minút
príprava
8-10 minút
na 215 °C

Suroviny

300 g
1 bal.
2 PL
1 ks
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielu kapustu nadrobno nakrájame alebo nastrúhame. Na horúcej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je osmažená, vložíme kapustu, osolíme, krátko orestujeme a podlejeme trochou vody. Keď je kapusta takmer hotová, necháme vodu zredukovať a dochutíme soľou, cukrom a octom. Kapustu necháme vychladnúť.

  2. 2

    Lístkové cesto rozprestrieme alebo rozvaľkáme na obdĺžnik (podľa toho, aké kúpime). Po dĺžke ho preložíme na polovicu a vykrojíme z neho cikcakovito 10 trojuholníkov. Každý trojuholník rozložíme a naplníme kapustou. Okraje popritláčame ako pri pirohoch, aby kapusta pri pečení nevytiekla. Poukladáme na plech a potrieme žĺtkom.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 215 stupňov a pečieme 8–10 minút do zlatohnedej farby.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto by ma ani nenapadlo, kapustníky z lístkového cesta, ale nápad sa mi celkom páči, prečo nie..... možno aj vyskúšam.
drajan
Ja so sladkou nemám rada , zato milujem s kyslou... ak by som ju dobre vyžmýkala vari by to šlo aj s nou... poradíte?
haji
Nabízí se samo do základu urobit karamel, kapusta by byla o level vyšší chuti. Pěkný receptík, kapustových dobrot není nikdy dost.
@drajan myslím že aj s skyslou kapustou to půjde v pohodě.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia