Uhliarske zemiaky

zemo - fotkazemo, 10. decembra 2009

Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ale rodiny, ktoré sa živili, teda zarábali si na živobytie pálením Zobraziť celý popisJedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ale rodiny, ktoré sa živili, teda zarábali si na živobytie pálením dreveného uhlia.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
400 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou.

  2. 2

    Zvlášť uvaríme predtým namočené krúpy s kyslou posekanou kapustou.

  3. 3

    Po scedení zmiešame s rozmačkanými zemiakmi. Podávame omastené s rozpustenou nadrobno nakrájanou slaninkou a samozrejme aj s masťou, ktorú pustila.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia