Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ale rodiny, ktoré sa živili, teda zarábali si na živobytie pálením Zobraziť celý popisJedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ale rodiny, ktoré sa živili, teda zarábali si na živobytie pálením dreveného uhlia.
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou.
- 2
Zvlášť uvaríme predtým namočené krúpy s kyslou posekanou kapustou.
- 3
Po scedení zmiešame s rozmačkanými zemiakmi. Podávame omastené s rozpustenou nadrobno nakrájanou slaninkou a samozrejme aj s masťou, ktorú pustila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu