Kurací koláč

kimlo - fotkakimlo, 22. decembra 2009
Kurací koláč
Foto: kimlo

Ďalšia úprava hydinového mäsa, chutí dobre za tepla aj za studena.

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

750 g
80 g
1 ks
150 g
6-8 ks
1 zväzok
4 ks
3 ks
100 g
50 g
20 g
10 g
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na malé plátky, osolíme, okorením a dáme odležať. Cibuľu pokrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a dusíme asi 15 min. (Možno pridať aj čerstvú červenú papriku).

  2. 2

    Žemle namočíme, vyžmýkame a pridáme k nim posekanú petržl. vňať, rozšľahané vajíčka, nadrobno posekané uvarené vajíčka, hrášok, kapiu a šampiňónovú zmes. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou.

  3. 3

    Hlbšiu formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny. Na dno dáme vrstvu žemľovej zmesi, na ňu rozložíme mäso. Ak máme mäsa viac, postup viackrát zopakujeme tak, aby vrch tvorila žemľová zmes. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 40min. Potom koláč odkryjeme a dopečieme.

Diskusia k receptu

pivonka
Náhodou som teraz narazila na tvoj recept a veľmi sa mi páči. Je taká vylepšená verzia na slepé kura. Zakladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia