Foto: kimlo
Ďalšia úprava hydinového mäsa, chutí dobre za tepla aj za studena.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso pokrájame na malé plátky, osolíme, okorením a dáme odležať. Cibuľu pokrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a dusíme asi 15 min. (Možno pridať aj čerstvú červenú papriku).
- 2
Žemle namočíme, vyžmýkame a pridáme k nim posekanú petržl. vňať, rozšľahané vajíčka, nadrobno posekané uvarené vajíčka, hrášok, kapiu a šampiňónovú zmes. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou.
- 3
Hlbšiu formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny. Na dno dáme vrstvu žemľovej zmesi, na ňu rozložíme mäso. Ak máme mäsa viac, postup viackrát zopakujeme tak, aby vrch tvorila žemľová zmes. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 40min. Potom koláč odkryjeme a dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu