Slanina

Slanina ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.

  • Živánska v pahrebe

    Živánska v pahrebe

    Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim, ze urcite nemozme zabudnut na zivansku, ktoru si sice vieme spravit aj doma ale ruku na srdce. Nikdy to...

  • Mexická fazuľa

    Mexická fazuľa

    Ako väčšina mužov (a aj niektoré ženy), mám rád jednoduché recepty na sýte mäsové jedlá, z ktorých sa najem. Názov nám napovedá, že pôjde o pikantné jedlo, a aj tomu tak je. Presné...

  • Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko

    Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko

    Z droždia, zo štipky soli, z cukru a mlieka pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky, pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté utierkou vykysnúť, aby zdvojnásobilo objem. Vykysnuté cesto rozdelíme...

  • Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.

  • Zemiaková ryža (fotorecept)

    Zemiaková ryža (fotorecept)

    Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj...

  • Čičmianske trhané halušky (fotorecept)

    Čičmianske trhané halušky (fotorecept)

    Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.

  • Smetisko (fotorecept)

    Smetisko (fotorecept)

    Jednoduché sýte jedlo, je zdrojom vitamínu C a pochádza z oblasti Martina.

  • Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom (fotorecept)

    Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom (fotorecept)

    Cibuľu opražíme na oleji, pridáme cesnak, rozmrazený špenát a zalejeme vývarom, chvíľu povaríme, rozmixujeme, prípadne zahustíme zátrepkou z múky a vody a zjemníme smotanou a maslom. Dochutíme soľou a korením.

  • Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa stali atraktívnou „výkladnou skriňou“ tohto nášho národného gastronomického rituálu.

  • Bezlepkové žemľové knedličky

    Bezlepkové žemľové knedličky

    Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové žemľové knedlíky, tradičné a veľmi obľúbené české jedlo. Ideálne ako príloha ku kyslej dusenej kapuste a údenému mäsu. A...

  • Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme...

  • Panenka so šalátom

    Panenka so šalátom

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme. Troška pokvapkáme s olivovým olejom. Necháme odležať v chladničke aspoň dve hodiny. Nakrájame na hrubšie kolieska, obalíme do slaniny. Pečieme v rúre na 220 stupňov cca 15 - 20...

  • Brunch Ring slanina, vajce a syr (fotorecept)

    Brunch Ring slanina, vajce a syr (fotorecept)

    Tento recept som dostala mailom, je to vraj so zahraničnej stránky. Je to veľmi jednoduchý recept fantastickej chuti. Nie je treba veľa surovín a ja takéto jednoduché recepty milujem.

  • Zapekané špenátové guľky z krupice

    Zapekané špenátové guľky z krupice

    Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.

  • Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom (fotorecept)

    Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom (fotorecept)

    Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne, alebo ako príloha. Je to jednoduché a rýchle.

  • Netradičný hamburger

    Netradičný hamburger

    Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.

  • Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi (fotorecept)

    Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi (fotorecept)

    Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.

  • Divina na smotane

    Divina na smotane

    Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je z čoho si vyberať. Pridávam ten môj klasický bez modernizácie.

  • Nebíčkový bryndzový podplamenník (fotorecept)

    Nebíčkový bryndzový podplamenník (fotorecept)

    Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist