Kapustnica s fazuľou
Foto: eruska25
Hustá sýta polievka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušenú fazuľu večer namočíme do vody. Ráno vodu zlejeme a fazuľu zalejeme novou vodou, pridáme bravčové koleno, korenie, bobkové listy. Ak je koleno čerstvé, pridáme aj soľ a kožku zo slaniny. Ak je koleno údené, nesolíme. Dáme variť do tlakového hrnca asi na 45 minút.
- 2
Potom pridáme klobásu vcelku, zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak a varíme domäkka.
- 3
V druhom hrnci osmažíme nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu, červenú mletú papriku a kyslú kapustu, zalejeme vodou a udusíme domäkka.
- 4
Uvarené koleno nakrájame na kocky, klobásu na kolieska, vrátime do polievky, pridáme aj kapustu z druhého hrnca, dochutíme podľa potreby a spolu prevaríme.
- 5
Upiekla som k polievku schiacciatu - taliansky cesnakový chlieb.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skutočne je to výborná polievka.
Ďakujem za recept.