Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Francúzske zemiaky podľa nás fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, včera 16:31
Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept)
Foto: svetliii

Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť. Suroviny prosím berte s rezervou, každý máme Zobraziť celý popisFrancúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť. Suroviny prosím berte s rezervou, každý máme iný pekáč alebo zapekaciu misu.

60 minút
na 180/200 °C

Suroviny

14-15 ks (podľa veľkosti)
200-300 g
2 ks
2 ks (uvarené na tvrdo)
1 ks (v črievku)
Nálev:
1 téglik
1 ks
 podľa chuti
 podľa chuti
Na posypanie:
 podľa chuti (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Slaninu a klobásu nakrájame na kocky a dáme upražiť na panvicu, kľudne môžeme pridať troška oleja. Surové zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. 

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ukladáme do zapekacej misy prvú vrstvu zemiakov, na ňu polku panvice upraženej slaniny a klobásy.

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasleduje druhá vrstva zemiakov, druhá polka slaniny a klobásy a na kocky alebo kolieska nakrájané uvarené vajíčka na tvrdo (kto nechce, nemusí). 

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posledná vrstva zemiakov, kľudne hrubšia, na zemiaky vytlačíme celé črievko taveného syra. Zo smotany, vajíčka, soli, korenia vymiešame nálev a vylejeme na zemiaky. Prikryjeme pekáč a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 50 minút. 

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe pekáč vyberieme, nasypeme na vrch strúhaný syr podľa chuti a odokryté zapečieme ešte cca 10 minút na 200 °C. 

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krájame po vychladnutí. Úplne jednoduchý, ale za to chutný recept, ktorý majú radi aj deti.

    Francúzske zemiaky podľa nás (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia