Francúzske zemiaky podľa nás fotorecept
Foto: svetliii
Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť. Suroviny prosím berte s rezervou, každý máme Zobraziť celý popisFrancúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť. Suroviny prosím berte s rezervou, každý máme iný pekáč alebo zapekaciu misu.
na 180/200 °C
Suroviny
14-15 ks (podľa veľkosti) |
|
200-300 g |
|
2 ks |
|
2 ks (uvarené na tvrdo) |
|
1 ks (v črievku) |
|
Nálev: | |
1 téglik |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie: | |
podľa chuti (strúhaný) |
|
Postup
-
1
Slaninu a klobásu nakrájame na kocky a dáme upražiť na panvicu, kľudne môžeme pridať troška oleja. Surové zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.
-
2
Ukladáme do zapekacej misy prvú vrstvu zemiakov, na ňu polku panvice upraženej slaniny a klobásy.
-
3
Nasleduje druhá vrstva zemiakov, druhá polka slaniny a klobásy a na kocky alebo kolieska nakrájané uvarené vajíčka na tvrdo (kto nechce, nemusí).
-
4
Posledná vrstva zemiakov, kľudne hrubšia, na zemiaky vytlačíme celé črievko taveného syra. Zo smotany, vajíčka, soli, korenia vymiešame nálev a vylejeme na zemiaky. Prikryjeme pekáč a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 50 minút.
-
5
Po tejto dobe pekáč vyberieme, nasypeme na vrch strúhaný syr podľa chuti a odokryté zapečieme ešte cca 10 minút na 200 °C.
-
6
Krájame po vychladnutí. Úplne jednoduchý, ale za to chutný recept, ktorý majú radi aj deti.
Diskusia k receptu