Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pečené kuracie stehienka na paprike a slaninke

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 12:00
Pečené kuracie stehienka na paprike a slaninke
Foto: Jana Štrbková

Jednoduché a predsa výborné pečené kuracie stehná, ktoré budú chutiť každému v rodine.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
50 g (plátky)
1 PL (ghí)
4 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehienka z oboch strán osolíme a posypeme mletou paprikou, vmasírujeme ju do kože.

  2. 2

    Zapekaciu nádobu vymastíme prepusteným maslom a uložíme do nej stehienka. Mäso posypeme rascou, obložíme plátkami slaniny a na vrch uložíme kúsky masla.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Počas pečenia môžeme podliať trochou vody a polievať výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia