Cícerový šalát
Cícerový šalát

Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 18:00
Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút. Pre vegetariánsku verziu vynechajte slaninu a pridajte opražené tofu alebo opečené šampiňóny.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
50 g
4 plátky
1 PL
1 ks (malá)
2 strúčiky
200 g
400 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tortilly nakrájame na pruhy, rozložíme ich na plech, posypeme rozdrobeným plesňovým syrom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlatista a dochrumkava.

  2. 2

    Plátky slaniny nakrájame na rezance. Na panvici potrenej olejom ju opečieme, kým nezačne púšťať tuk. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak rozpučíme.

  3. 3

    K opečenej slanine pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme cherry paradajky a opekáme približne 4 minúty, aby zmäkli a pustili šťavu.

  4. 4

    Sterilizovaný cícer scedíme, prepláchneme vodou a necháme na sitku odkvapkať. Pridáme ho do panvice a prehrejeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne mierne okyslíme (podľa kyslosti paradajok). Šalát posypeme sezamom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame so syrovou tortillou.

  5. 5

    TIP: Ak šalát necháte vychladnúť, môžete ho preložiť do uzatváracieho pohára a zobrať si ho so sebou do práce ako sýty a výživný obed. Nezabudnite si pribaliť aj zapečené syrové tortilly.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia