Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
mesačník Varecha, dnes 18:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút. Pre vegetariánsku verziu vynechajte slaninu a pridajte opražené tofu alebo opečené šampiňóny.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tortilly nakrájame na pruhy, rozložíme ich na plech, posypeme rozdrobeným plesňovým syrom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlatista a dochrumkava.
- 2
Plátky slaniny nakrájame na rezance. Na panvici potrenej olejom ju opečieme, kým nezačne púšťať tuk. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak rozpučíme.
- 3
K opečenej slanine pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme cherry paradajky a opekáme približne 4 minúty, aby zmäkli a pustili šťavu.
- 4
Sterilizovaný cícer scedíme, prepláchneme vodou a necháme na sitku odkvapkať. Pridáme ho do panvice a prehrejeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne mierne okyslíme (podľa kyslosti paradajok). Šalát posypeme sezamom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame so syrovou tortillou.
- 5
TIP: Ak šalát necháte vychladnúť, môžete ho preložiť do uzatváracieho pohára a zobrať si ho so sebou do práce ako sýty a výživný obed. Nezabudnite si pribaliť aj zapečené syrové tortilly.
Tiež cícerový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu