Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 9. mája 2025

Tak málo ingrediencií Vám bude stačiť na tento rýchly a výborný recept. Poďme spolu na to.

30 minút
príprava

Suroviny

2 trojuholníky
podľa chuti
podľa chuti (z konzervy)




Postup

  1. 1

    Uvaríme špagety podľa návodu v osolenej vode.

  2. 2

    Nakrájame slaninu a orestujeme ju v menšom hrnci. Pridáme kukuricu. Po niekoľkých minútach zalejeme smotanou na varenie. Pridáme dva trojuholníky syra Niva (radšej ich nakrájaj na menšie kúsky, rýchlejšie sa roztopia). Všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Dochutíme cesnakovým korením, čiernym korením a oreganom. Soľ pridávaj opatrne – Niva je sama o sebe slaná.

  4. 4

    Keď sú cestoviny uvarené, zlej ich studenou vodou a nechaj odkvapkať. Pri servírovaní ich zmiešaj s omáčkou priamo na tanieri. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zolik
Spagetti, cestoviny všeobecne sa NIKDY nepreplachujú studenou vodou! K receptu ako takému sa radšej ani vyjadrovať nebudem, lebo….
tatianka2008
@zolik

Ak špagety nebudete hneď servírovať s omáčkou, kľudne sa môžu prepláchnuť studenou vodou, dokonca sa to odporúča. Prečo ?
- Zastavíš varný proces, takže sa neprevaria a nerozvaria.
- Odstrániš prebytočný škrob, čím znížiš ich lepivosť – to zabráni tomu, aby sa zlepili do jednej hmoty.
- Po prepláchnutí ich môžeš jemne pokvapkať olejom, aby ostali pekne oddelené. ;-)

Kľudne sa môžte vyjadriť k receptu, keď už ste ho niekedy vyskúšali urobiť, nemám s tým problém. 😊
kuko95
@tatianka2008 (10.5.2025 21:17)

Prepac tatianka neslo ani tak o fotku ale recept celkovo vyzera to fakt otrasne jest suche cestoviny s kukuricou povedal by som ze keby to spravi dieta ok ,snazi sa ale dospela zena ..ja som len amater kuchar ale na internete je asi 1000videi na vseljake vyborne cestoviny preto nechapem ze niekoho dokaze napadnut spravit toto ..ale pokial ti to chuti tak je dobre a este raz nic v zlom
mamec
@kuko95 (11.5.2025 11:12)
Neodsudzuj, chute máme rôzne!
Mňa niekedy až strasie, keď si prečítam aké kvantum cukru je použité v niektorých receptoch a pri pohľade na tvoje jedlá, veľakrát "plávajúce" v tuku, sa mi tiež zrovna slinky nezbiehajú:)
Veď všetko sa dá upraviť. Cukor a tuk ubrať, pridať viac omáčky... Každý podľa svojej chuti.
V zásade kombinácia slanina, kukurica, niva, smotana nie je zlá. Ja by som to tiež spravila inak, ale ako hovorím, podľa svojej chuti. Tatianka má zrejme radšej suchšie cestoviny.
tatianka2008
@kuko95 (11.5.2025 11:12)

Ja som nikde nenapisala, ze som profi kuchar, moje povolanie je uplne ine. Kludne sa rada inspirujem, ale napriklad v tvojom profile som nenasla ani jeden recept na cestoviny, ktore robievas ty. Ja varim pre moju rodinu, niekedy su to aj rychle jedla, ktore nam chutia. Manzel sa zatial nestazuje. Niva, smotana, slaninka dodavaju super chut cestovinam. Niekto dava namiesto slaniny sunku. Podla mojho nazoru sa tazko hodnoti jedlo, ktore si nikdy predtym nejedol. Ale to je tvoj nazor, kludne sa mozes vyjadrit, ked to takto robievas. 🙂
kuko95
@tatianka2008 (11.5.2025 11:36)

Nepridavam recepty pride mi to zbytocne lebo takmet vsetko uz tu je a v sekcii co dnes varite som pravidelny prispievatel ,takze tak
kuko95
@mamec (11.5.2025 11:31)

Mila mamec naozaj velmi velmi rad by som videl fotku jedla ktore som pridal a.plava v tuku 😀
mamec
@kuko95 (11.5.2025 18:37)
To akože sranduješ? Ktoré nie?
Ja ti to nekritizujem, keď ti to tak chutí, je to v poriadku:)
Snažila som sa ti len vysvetliť, že máme rôzne preferencie.
mamec
@kuko95 (11.5.2025 18:37)
Ale zopárkrát si dal fotku bryndzákov bez slaniny a to by som zase ja nespravila! Keď už bryndzové halušky, tak so slaninkou. Ja si síce dám len 2-3 kocky, ale slanina tam musí byť:)