Sviečková z kuracích pŕs fotorecept
Foto: eruska25
Chutný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kto nepozná Halali, je to sterilizovaná zelenina na sviečkovú. V Čechách to dostať kúpiť, u nás som to nevidela. Ja si to na jeseň zaváram (recept nájdete TU, pozn. red.). Kto nemá Halali, dá si mrkvu, petržlen a zeler.
- 2
Kuracie prsia osušíme a osolíme. V hrnci vyškvaríme kocky slaniny a prsia opečieme z každej strany, aby sa zatiahli.
- 3
Prsia vyberieme, orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 4
Pridáme pohár zeleniny Halali.
- 5
Vložíme aj prsia, podlejeme trochu vodou a dusíme. Stačí 30 minút.
- 6
Mäkké prsia vyberieme, zeleninu rozmixujeme, vlejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou, citrónovou šťavou. Ani veľa netreba, lebo v zmesi Halali je všetko.
- 7
Podávame s knedľou a brusnicami. Dobrú chuť.
- 2
Olinka, ďakujem.
Dobrý nápad, rozmixuje sa aj slaninka?
Mäso vyberieš a všetko pomixuješ, teda aj slaninku.