Špenátové halušky so slaninkou a s bryndzou
Foto: tatianka2008
3
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si nakrájame slaninu na malé kúsky a opražíme ju na panvici s kvapkou oleja.
- 2
Do misky dáme rozmrazený špenát, ktorý zmiešame s polohrubou múkou, vajíčkom a štipkou soli. Vytvoríme hustejšie cesto.
- 3
Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Ja do vody pridávam aj niekoľko kvapiek oleja, aby sa halušky nezlepili. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
- 4
Do misky dáme bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou (od oka). Halušky pridáme do misky a všetko spolu premiešame. Môžeme dochucovať soľou alebo kyslou smotanou.
- 5
Servírujeme na tanieri so slaninkou na vrchu. Dobrú chuť.
Tiež Špenátové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu