Špenátové halušky
Špenátové halušky

Špenátové halušky so slaninkou a s bryndzou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 20. októbra 2024
3
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g mrazený
400 g
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nakrájame slaninu na malé kúsky a opražíme ju na panvici s kvapkou oleja.

  2. 2

    Do misky dáme rozmrazený špenát, ktorý zmiešame s polohrubou múkou, vajíčkom a štipkou soli. Vytvoríme hustejšie cesto.

  3. 3

    Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Ja do vody pridávam aj niekoľko kvapiek oleja, aby sa halušky nezlepili. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Do misky dáme bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou (od oka). Halušky pridáme do misky a všetko spolu premiešame. Môžeme dochucovať soľou alebo kyslou smotanou.

  5. 5

    Servírujeme na tanieri so slaninkou na vrchu. Dobrú chuť.

    Špenátové halušky so slaninkou a s bryndzou - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia