Recepty, kde je šalotka
Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...
Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...
Kačacie prsia na vidiecky spôsob
Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno...
Rýchly losos
Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...
Lahôdkový biftek a pečené batáty
Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna, tak som neodolala. A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz, lebo...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Bujabéza so žĺtkovou omáčkou
Mušle očistíme pod studenou vodou a vložíme do vriacej vody, povaríme. Mušle, ktoré sa...
Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....
Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits...
KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú
za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...
Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...
Šampiňónové torteliny, ravioly
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb... šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a...
Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.
Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme...
Boeuf Bourguignon ako ho robila Julie Child
Film Julia a Julie ste podaktorí videli, bol aj ako výhra na Vareche. Ja som...
Zimná hubová polievka
Výživné zimné polievky v jari možno zase oplačem, ale ako zohrejú... Túto hubovú si pamätám...
Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Feniklový marinovaný šalát
Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale...
Šalát z quinoy a tuniaka
Mám rada obilniny. Možno tento jednoduchý šalát zachutí aj vám :-)
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...
Mrkvovo-zázvorová krémová polievka
Toto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny,...
Cesnakové bravčové rezne
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s...
Husacia pečeň s dubákmi
Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo...
Stroganov z Paríža
Stroganov je veľmi známe a fantastické jedlo. Aj na jeho prípravu existuje mnoho receptov s menšími...
Hubové placky
Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod...
Hubové rizoto
V kastróle rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno pokrájanú šalotku s cesnakom pokrájaným na plátky...
Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...
Králik so špenátom v lístkovom ceste
Na panvici rozohrejeme olej. Porcie králičieho mäsa opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a...
Avokádo s krevetami
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...
Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...

Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...

Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...

Kačacie prsia na vidiecky spôsob
Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno...

Rýchly losos
Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...

Lahôdkový biftek a pečené batáty
Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna, tak som neodolala. A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz, lebo...

Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...

Bujabéza so žĺtkovou omáčkou
Mušle očistíme pod studenou vodou a vložíme do vriacej vody, povaríme. Mušle, ktoré sa...

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....

Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits...

KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Šampiňónové torteliny, ravioly
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb... šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a...

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme...

Boeuf Bourguignon ako ho robila Julie Child
Film Julia a Julie ste podaktorí videli, bol aj ako výhra na Vareche. Ja som...

Zimná hubová polievka
Výživné zimné polievky v jari možno zase oplačem, ale ako zohrejú... Túto hubovú si pamätám...

Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...

Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...

Feniklový marinovaný šalát
Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale...

Šalát z quinoy a tuniaka
Mám rada obilniny. Možno tento jednoduchý šalát zachutí aj vám :-)

Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...

Mrkvovo-zázvorová krémová polievka
Toto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny,...

Cesnakové bravčové rezne
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s...

Husacia pečeň s dubákmi
Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo...

Stroganov z Paríža
Stroganov je veľmi známe a fantastické jedlo. Aj na jeho prípravu existuje mnoho receptov s menšími...

Hubové placky
Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod...

Hubové rizoto
V kastróle rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno pokrájanú šalotku s cesnakom pokrájaným na plátky...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Králik so špenátom v lístkovom ceste
Na panvici rozohrejeme olej. Porcie králičieho mäsa opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a...

Avokádo s krevetami
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...