Pstruh z Gave fotorecept

pusta - fotkapusta, 11. apríla 2011
Pstruh z Gave (fotorecept)
Foto: pusta

V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept pochádza z Francie a ja som ho len máličko upravila. Mäsíčko pstruha je šťavnaté, jemné, príjemne ochutené, podávané v jemnej bylinkovej omáčke.

6
porcií
60 minút
príprava
10/20/5 minút
na 100/180/220 °C

Suroviny

6 ks cca 180 g
2 PL
30 g
1 ks
1-2 strúčiky
1 byľka
1 byľka
2 PL
2 ks
aromatické bylinky:
1  ks
500 ml kvalitné (Rizling)
podľa chuti
podľa chuti
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypitvaného pstruha som dôkladne umyla a nechala dobre odkvapkať, nesolila som ho, ani ničím nekorenila a neochucovala.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si bazalku, šalviu sušený tymián a rozmarín, ktoré som na drobno pokrájala. Estragon som nemala.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačila som šťavu z 1 citrona.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľu som pokrájala na kocky, cesnak na drobno.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji som osmažila cibuľu s cesnakom, bez šalotky, petržlenovú vňať som nesmažila, lebo som mala len sušenú, pridala som ju neskôr do nálevu.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mi restoval základ na nálev, pripravila som si víno.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Orestovanú cibuľu s cesnakom som zaliala vínom, pridala som vodu, petržlenovú vňať, citronovú šťavu, nálev som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, priviedla som celé do varu a varila som na miernom ohni 10 minút. Nálev som nechala úplne vychladnúť, ale som ho neprecedila cez biele plátenko, ako je to v originál recepte.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pstruha som vložila do vychladnutého nálevu v zapekacej servírovacej mise, vložila som do trúby vyhriatej trúby na 180 stupňov a nechala som len jemne prebublávať - "mijoter", 20 minút.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ som si pripravila sladkú smotanu a vaječné žltka som rozšľahala vidličkou. Pstruha som vybrala z nálevu, nechala som ho odkvapkať a uchovávala som ho v teple.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Maslo som pokrájala na plátky a ...

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...po častiach som ho zašľahala do šťavy, do ktorej som zašľahala aj...

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    sladkú smotanu a žltky. Pridala som šalviu, tymián, bazalku a rozmarín.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do tejto omáčky som vrátila pstruha, vložila som ho znovu do trúby prudko zapiecť na 5 minút na 220 stupňov, aby získal lesk. Pstruha som dekorovala plátkami citrona. Podávala som ho so zemiakmi pečenými na masle s rascou.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@3sandra3 , dobre si ma rozosmiala. Ja nerybárčim, neviem odkiaľ je ten pstruh as kade putoval. Z Billy prišiel až ku mne. Nemení to však nič na veci, že bol veľmi chutný.ale už iba bol...zbodli sme ho.
Velmi zaujimavy recept, ja rybky milujem ale takuto upravu som este nikde nevidel ta omacka alebo stava musi by t vynikajuca.... Ukladam a dakujem...

Pridaj komentár k receptu: