Pstruh z Gave fotorecept

pusta - fotkapusta, 11. apríla 2011
Pstruh z Gave (fotorecept)
Foto: pusta

V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept pochádza z Francie a ja som ho len máličko upravila. Mäsíčko pstruha je šťavnaté, jemné, príjemne ochutené, podávané v jemnej bylinkovej omáčke.

6
porcií
60 minút
príprava
10/20/5 minút
na 100/180/220 °C

Suroviny

6 ks cca 180 g
2 PL
30 g
1 ks
1-2 strúčiky
1 byľka
1 byľka
2 PL
2 ks
aromatické bylinky:
1  ks
500 ml kvalitné (Rizling)
podľa chuti
podľa chuti
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypitvaného pstruha som dôkladne umyla a nechala dobre odkvapkať, nesolila som ho, ani ničím nekorenila a neochucovala.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si bazalku, šalviu sušený tymián a rozmarín, ktoré som na drobno pokrájala. Estragon som nemala.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačila som šťavu z 1 citrona.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľu som pokrájala na kocky, cesnak na drobno.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji som osmažila cibuľu s cesnakom, bez šalotky, petržlenovú vňať som nesmažila, lebo som mala len sušenú, pridala som ju neskôr do nálevu.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mi restoval základ na nálev, pripravila som si víno.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Orestovanú cibuľu s cesnakom som zaliala vínom, pridala som vodu, petržlenovú vňať, citronovú šťavu, nálev som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, priviedla som celé do varu a varila som na miernom ohni 10 minút. Nálev som nechala úplne vychladnúť, ale som ho neprecedila cez biele plátenko, ako je to v originál recepte.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pstruha som vložila do vychladnutého nálevu v zapekacej servírovacej mise, vložila som do trúby vyhriatej trúby na 180 stupňov a nechala som len jemne prebublávať - "mijoter", 20 minút.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ som si pripravila sladkú smotanu a vaječné žltka som rozšľahala vidličkou. Pstruha som vybrala z nálevu, nechala som ho odkvapkať a uchovávala som ho v teple.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Maslo som pokrájala na plátky a ...

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...po častiach som ho zašľahala do šťavy, do ktorej som zašľahala aj...

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    sladkú smotanu a žltky. Pridala som šalviu, tymián, bazalku a rozmarín.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do tejto omáčky som vrátila pstruha, vložila som ho znovu do trúby prudko zapiecť na 5 minút na 220 stupňov, aby získal lesk. Pstruha som dekorovala plátkami citrona. Podávala som ho so zemiakmi pečenými na masle s rascou.

    Pstruh z Gave (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@3sandra3 , dobre si ma rozosmiala. Ja nerybárčim, neviem odkiaľ je ten pstruh as kade putoval. Z Billy prišiel až ku mne. Nemení to však nič na veci, že bol veľmi chutný.ale už iba bol...zbodli sme ho.