Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno z nich. Pochádza ako inak z francúzskeho Zobraziť celý popisĎalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno z nich. Pochádza ako inak z francúzskeho vidieka, kde veci príliš nekomplikujú, ale za to s láskou dajú do hrnca to najlepšie, čo doma majú a pritom ide väčšinou o 4-5 ingrediencií.
príprava
Postup
-
1
Na vrchnej časti kačacieho prsíčka urobíme ostrím nožom ako keby šachovnicu, tj narežeme na ňom také štvorčeky, ktoré dobre posolíme, najlepšie hrubšou morskou soľou a čerstvým čiernym korením. Necháme chvíľu postáť. Položime na hrubú panvicu mastnou stranou dole a opekáme cca 15 minút kým sa nám sadielko nevyškvarí, obrátime, opečieme z druhej strany a dáme dole z panvice a udržujeme v teple. Medzitým v menšom hrnci na masle opečieme šalotky a mrkvu, keď sú dobre opečené, zľahka podusíme a pridáme dobré červené vínko, pridáme náše bylinky a trochu výpeku z panvice, zavrieme pokrievkou a dusíme až kým nie sú obe ingredencie úplne mäkké, posolíme a pokoreníme. Následne celý vývar precedíme cez jemné sitko a pridáme do neho čokoládu. Kačacie mäso nakrájame na jemné pásiky a prelejeme teplou vínovo-čokoládovou omáčkou, servírujeme s dobrým červeným vínom, najlepšie tým s ktorým sme varili. Ja odporúčam cabernet sauvignon. Ako príloha sa hodia pečené zemiačky najlepšie také maličké bio, ktoré pečiem aj so šupkou. Bon áppetit
Diskusia k receptu