Kuracia paštéta so zeleninou
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s mäsom a smotanou.
- 2
Potom zmes osolíme a okoreníme, všetko premiešame. Dáme do formy a naparujeme. Čerstvú špargľu varíme v osolenej vode s bielym vínom a olejom. Po uvarení špargľu skrojíme zdola, prekrojíme na polovicu a schladíme v studenej vode.
- 3
Po uparení paštétu vyberieme z formy a obložíme pripravenou špargľou. Mrkvu ošúpeme a po dĺžke pokrájame na tenké plátky. Vložíme do osolenej vody a varíme 5 min. Nakoniec ozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne by viac chutila so zeleninou