Kuracia paštéta so zeleninou

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Kuracia paštéta so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
1/2 zväzku
1 ks
250 ml
100 g
50 g
50 ml
100 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s mäsom a smotanou.

  2. 2

    Potom zmes osolíme a okoreníme, všetko premiešame. Dáme do formy a naparujeme. Čerstvú špargľu varíme v osolenej vode s bielym vínom a olejom. Po uvarení špargľu skrojíme zdola, prekrojíme na polovicu a schladíme v studenej vode.

  3. 3

    Po uparení paštétu vyberieme z formy a obložíme pripravenou špargľou. Mrkvu ošúpeme a po dĺžke pokrájame na tenké plátky. Vložíme do osolenej vody a varíme 5 min. Nakoniec ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu

jamarlen
vééľmi vysoká gastronómia a pritom suroviny úplne bežné a dostupné... určite urobíme na nejakú párty, len škoda, že nie je uvedená doba parenia paštétky a aby som niečo dodal, tak trochu koňačika do mäska..
vcelka
Nádhera a hádam by sa to dalo aj zvládnuť...