Zajačie stehno plnené kuriatkami
Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.
- 2
Stehná vyberieme a šťavu vydusíme a precedíme. Podávame so zemiakmi varenými v šupe, postrúhanými a zamiešanými do opraženej cibuľky.
- 3
Plnka: Šalotku nakrájame najemno, speníme na oleji, pridáme kuriatka a krátko opečieme, podlejeme vodou a podusíme. Keď sú huby polomäkké, pridáme žĺtky, smotanu, slaninku nakrájanú na kocky, dosolíme, dochutíme čiernym korením, muškátovým orieškom a pridáme najemno nasekané bylinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu