Zajačie stehno plnené kuriatkami

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Zajačie stehno plnené kuriatkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

8 ks
250 g
4 ks
100 cl
50 cl
50 g
1 ks, menšia
70 g
50 g
100 ks




Postup

  1. 1

    Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Stehná vyberieme a šťavu vydusíme a precedíme. Podávame so zemiakmi varenými v šupe, postrúhanými a zamiešanými do opraženej cibuľky.

  3. 3

    Plnka: Šalotku nakrájame najemno, speníme na oleji, pridáme kuriatka a krátko opečieme, podlejeme vodou a podusíme. Keď sú huby polomäkké, pridáme žĺtky, smotanu, slaninku nakrájanú na kocky, dosolíme, dochutíme čiernym korením, muškátovým orieškom a pridáme najemno nasekané bylinky.

Diskusia k receptu

pusta
tak toto je neskutočná dobrota, dakujem za perfektný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia