Býčie rebrá s dubákmi
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 3. augusta 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 3. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1500 g |
|
1000 g (mrkva, zeler, petržlen) |
|
250 g (mimo sezóny môžu byť šampiňóny) |
|
300 ml |
|
250 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
800 g |
|
|
|
|
|
20 g |
|
Postup
-
1
Rebrá napílime a orestujeme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme, vložíme zeleninu nasekanú na väčšie kusy a orestujeme. Podlejeme vodou, vložíme rebrá a varíme do mäkka.
- 2
Slaninku, šalotku a hríby nakrájame na menšie kusy a orestujeme na oleji. Pridáme trochu kryštálového cukru, podlejeme červeným vínom, ktoré necháme zredukovať.
- 3
Potom podlejeme vývarom, necháme zredukovať, aby šťava zhustla a nakoniec vmiešame maslo, osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu