Býčie rebrá s dubákmi

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 3. augusta 2011
Býčie rebrá s dubákmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
1000 g (mrkva, zeler, petržlen)
250 g (mimo sezóny môžu byť šampiňóny)
300 ml
250 g
100 g
150 ml
800 g
20 g




Postup

  1. 1

    Rebrá napílime a orestujeme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme, vložíme zeleninu nasekanú na väčšie kusy a orestujeme. Podlejeme vodou, vložíme rebrá a varíme do mäkka.

  2. 2

    Slaninku, šalotku a hríby nakrájame na menšie kusy a orestujeme na oleji. Pridáme trochu kryštálového cukru, podlejeme červeným vínom, ktoré necháme zredukovať.

  3. 3

    Potom podlejeme vývarom, necháme zredukovať, aby šťava zhustla a nakoniec vmiešame maslo, osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia