Jelení guláš s knedľou

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011 8:05
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jelení guláš s knedľouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a urestujeme.

  2. 2

    Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom.

  3. 3

    Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.

  4. 4

    Guláš pred podávaním dozdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom a podávame s knedľou.

  5. 5

    Náš tip: Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist