Jelení guláš s knedľou

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Jelení guláš s knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg, bze kosti
40 g
700 g
60 g
90 g
60 g
60 g
20 g
60 g
4 ks
120 g
10 g
10 ks
80 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a urestujeme.

  2. 2

    Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom.

  3. 3

    Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.

  4. 4

    Guláš pred podávaním dozdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom a podávame s knedľou.

  5. 5

    Náš tip: Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: