Jelení guláš s knedľou
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a urestujeme.
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom.
- 3
Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.
- 4
Guláš pred podávaním dozdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom a podávame s knedľou.
- 5
Náš tip: Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu