Lahôdkový biftek a pečené batáty

frezia68 - fotkafrezia68, 5. marca 2011
Lahôdkový biftek a pečené batáty
Foto: frezia68

Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna,tak som neodolala.A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz,lebo obsahujú viac betakaroténu,ako mrkva. A aby som to uzemnila,pridala som Zobraziť celý popisPrekvapila ma ponuka teľacieho stehna,tak som neodolala.A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz,lebo obsahujú viac betakaroténu,ako mrkva. A aby som to uzemnila,pridala som k zemiakom piecť aj mrkvu,veď zeleniny nie je nikdy dosť.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 210 °C

Suroviny

400 g  mleté
1 ks
 MČK,strúhanka
2ks  strúčik
Príloha:
3 ks
4-5 ks  cibula
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a pomelieme,ak treba,aj dvakrát,aby bolo jemné..Pridáme soľ,vajíčko,cesnak,vňaťku a podľa potreby domácu strúhanku.Dobre vymiešame a necháme odstáť. V knihe receptov bol tento jemný biftek servírovaný na hrianke,ale ja som si ho prispôsobila na obed.

  2. 2

    Batáty dobre umyjeme pod tečúcou vodou drsnou stranou hubky,ak nebudeme lúpať.Ja som ich očistila.Šalotku som nakrájala na krúžky.

  3. 3

    Zemiaky osolíme,pridáme MČK,nakrájanú šalotku,pokvapkáme olivovým olejom(nemusí EXTRA ) a dobre premiešame. Dáme do zapekacej misky a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 5O min.,pokiaľ nie sú mäkké. Zároveň pečieme mrkvu,ktorú som nakrájala na pásiky,pokvapkala olejom a prikryla jenské sklo alobalom.Asi po 15 min. som odkryla a dopiekla.Zemiaky som poobracala.

  4. 4

    Z mletého mäsa som sformovala bifteky a dala tiež upiecť v zapekacej miske,ktorú som vytrela olejom a tiež trocha pokvapkala biftečky....Rúra bola využitá,lebo všetko som vložila naraz,len som sledovala,čo bude skôr upečené. A upečené bolo všetko naraz. Dobrú chuť!

    Lahôdkový biftek a pečené batáty - obrázok 4

Diskusia k receptu

sovka62
Batáty som ešte nechutnala, ani som netušila, že sa u nás dajú kúpiť. Tak sa po nich poobzerám.
sjuz
Perfekt:), vyzerá to veľmi chutne, Frezia:)
babidka
tak toto by som si dala hned !!!! urcite aj na tento recept pride rad a uz sa tesim :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia