Plnené teľacie nožičky

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Plnené teľacie nožičky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks
50-100 g, ako na fašírky
1 ks
10 g
200 g
200 g
3 ks
3 PL
2 PL
1 vetvička
2 ks
2 ks
10 ks
1 ks
1 ks
10 g
300 ml
1 ks
100 ml
10 g
5 g, čerstvý
125 g
3 PL
5 ks
300 ml
1 stonka
1 stonka




Postup

  1. 1

    Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme .Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme na hranolčeky, ktoré vložíme k mäsu. Nožičku zrolujeme a upevníme niťou do tvaru kužeľa. Takto pripravenú nožičku opečieme do zlatista. Nožičku vyberieme a na výpeku podusíme zeleninu spolu s koreninami, červenou paprikou a feniklom. Pridáme paradajkový pretlak, pór, cibuľu a necháme karamelizovať. Zalejeme kuracím vývarom a džúsom a podusíme, kým nie je nožička mäkká. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar precedíme, zeleninu prepasírujeme.

  2. 2

    Šalotku očistíme a nakrájame na štvrtky, na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme šalotku a ocot, ktorý necháme úplne zredukovať. Zalejeme minerálkou, pridáme koreniny a všetko varíme, kým nie sú šalotky mäkké. Podľa receptu uvaríme cícer.

  3. 3

    Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a zmixujeme ju na pyré, prípadne dochutíme olivovým olejom. Mäso zbavíme prebytočných nitiek a narežeme na požadovaný tvar. Vložíme ho do pripravenej omáčky a zohrejeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia