Plnené teľacie nožičky
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 1 ks |
|
| 50-100 g, ako na fašírky |
|
| 1 ks |
|
| 10 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 vetvička |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 10 g |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 10 g |
|
| 5 g, čerstvý |
|
| 125 g |
|
| 3 PL |
|
| 5 ks |
|
| 300 ml |
|
| 1 stonka |
|
| 1 stonka |
|
Postup
-
1
Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme .Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme na hranolčeky, ktoré vložíme k mäsu. Nožičku zrolujeme a upevníme niťou do tvaru kužeľa. Takto pripravenú nožičku opečieme do zlatista. Nožičku vyberieme a na výpeku podusíme zeleninu spolu s koreninami, červenou paprikou a feniklom. Pridáme paradajkový pretlak, pór, cibuľu a necháme karamelizovať. Zalejeme kuracím vývarom a džúsom a podusíme, kým nie je nožička mäkká. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar precedíme, zeleninu prepasírujeme.
- 2
Šalotku očistíme a nakrájame na štvrtky, na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme šalotku a ocot, ktorý necháme úplne zredukovať. Zalejeme minerálkou, pridáme koreniny a všetko varíme, kým nie sú šalotky mäkké. Podľa receptu uvaríme cícer.
- 3
Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a zmixujeme ju na pyré, prípadne dochutíme olivovým olejom. Mäso zbavíme prebytočných nitiek a narežeme na požadovaný tvar. Vložíme ho do pripravenej omáčky a zohrejeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu