Polievka zo sladkej kukurice
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 g |
|
| 150 g (alebo tygrie krevety) |
|
| (kôpor, žerucha – na ozdobu) |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Na masle a šalotke orestujeme kukuricu, osolíme, okoreníme, podlejeme šľahačkou a vývarom a povaríme asi osem minút. Rozmixujeme a prepasírujeme, nakoniec vmixujeme maslo.
- 2
Homára varíme približne 8 minút. Vyberieme mäso a zľahka orestujeme na masle.
- 3
Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky a orestujeme do mäkka na masle a potom vložíme do polievky. Kukuričné klásky opečieme na masle a nadekorujeme k polievke.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu