Zajačí plátok so zelerovým šalátom
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 5. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.
- 2
Zajačie stehná osolíme a opečieme na rozohriatej panvici do zlatista. Stehná vyberieme a na výpeku podusíme nakrájanú zeleninu, pridáme koreniny, trošku škorice a zalejeme kuracím vývarom. Prikryjeme a dusíme v rúre pri teplote 130 stupňov 30 – 40 minút do mäkka. Múčku na údenie zohrejeme na 180 stupňov a zalejeme kefírom. Ak sú stehná mäkké, vyberieme ich a držíme v teple. Z omáčky vyberieme zeleninu a vývar scedíme cez sitko.
- 3
Do pripravenej omáčky pridáme zeler, nakrájaný petržlen a necháme zovrieť. Pridáme stehná, prikryjeme a držíme v teple. Na knedličky vyšľaháme maslo na penu a pomaly pridávame vajíčka tak, aby sa maslo nezrazilo. Zamiešame krupicu a necháme hodinu odstáť. Vytvarujeme knedličky a varíme v osolenej vode. Na panvici speníme maslo a knedličky opečieme do zlatista, podávame s omáčkou, stehnami a kefírom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@gabriel : to miesto sefkuchara si zasluzis!