Zemiaky, kuriatka a šalotka s omáčkou z červeného vína fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Vyberáme čo najmenšie zemiaky a dôkladne ich umyjeme. Šalotku som mala len banánovú, preto som použila len 3ks nakrájané na väčšie kusy.
-
2
Do panvice dáme 2 PL masla, pridáme šalotku, rozmarín,
-
3
zemiaky,
-
4
kuriatka, soľ a opekáme asi 10 minút.
-
5
Keď sú zemiaky opečené,
-
6
zalejeme ich asi menšou šálkou vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
-
7
Odstránime pokrievku, zvýšime teplotu a odparíme zvyšnú tekutinu. Zemiaky, šalotku a kuriatka vyberieme. Na dne panvice by nám mala ostať hustá lepivá omáčka.
-
8
Zalejeme ju vínom. Rozmiešame a varíme kým sa omáčka nezredukuje.
-
9
Na záver do omáčky zašľaháme 2 PL masla.
-
10
Kuriatka, zemiaky a šalotku rozdelíme na taniere a prelejeme omáčkou. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvo mletým čiernym korením.
- 11
Pripravené podľa receptu zo stránky http://www.herbivoracious.com/2009/09/potatoes-chanterelles-shallots-in-red-wine-sauce-recipe.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 11
Diskusia k receptu