Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 5. apríla 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 5. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, klinčekov, červeného vína a odložíme do chladničky. Na druhý deň mäso vyberieme, orestujeme zo všetkých strán, vložíme na plech do rozpálenej rúry na 15–20 minút. Po upečení by malo byť na dotyk pružné. Zabalíme do alobalu, aby si udržalo šťavu, a odložíme.
- 2
Na omáčku orestujeme nakrájanú šalotku na masle, pridáme bobkový list, nové korenie. Keď cibuľka zmäkne, zalejeme ju červeným vínom a varíme až do sirupovitej konzistencie.
- 3
Potom precedíme do druhého hrnca, to, čo zostalo v sitku, prepasírujeme, pridáme 3 dl vývaru a opäť redukujeme asi na polovicu. Pridáme čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Nakoniec zjemníme plátkom masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu