Šafranové ravioli s krevetami a so špargľou
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 11. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 ml |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
100 ml |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Omáčka: | |
400 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: šafran v mažiari rozdrvíme na prach a pridáme do žĺtkov a múky. Vypracujeme tuhé cesto a necháme odležať. Vykrojíme z neho kolieska, plníme ich plnkou, cesto preložíme ako na pirohy a konce zahneme k sebe. Varíme v osolenej vode asi 8 minút.
- 2
Plnka: krevety opečieme na oleji, pridáme cesnak, čili a ešte krátko opečieme. Potom ich nasekáme najemno, pridáme jarnú cibuľku tiež najemno nasekanú a necháme vychladiť. Potom pridáme mascarpone, žĺtky, soľ, korenie a opražené a nasekané kešu oriešky.
- 3
Omáčka: vo víne zavaríme najemno nasekaný zázvor a cesnak. Zvaríme na polovicu, stiahneme z ohňa a pomaly vmiešame tuhé maslo. Dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nasekanú šalotku. Špargľu ošúpeme, sparíme v osolenej vode a dáme do ľadu. Hlavičky odkrojíme na ozdobu a zvyšok pridáme do omáčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu