Šafranové ravioli s krevetami a so špargľou

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 11. februára 2013
Šafranové ravioli s krevetami a so špargľou
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 ml
400 g
1 ČL
Plnka:
500 g
100 ml
1/2 ks
2 strúčiky
200 g
50 g
1 ks
100 ml
Omáčka:
400 g
150 ml
50 g
3 strúčiky
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto: šafran v mažiari rozdrvíme na prach a pridáme do žĺtkov a múky. Vypracujeme tuhé cesto a necháme odležať. Vykrojíme z neho kolieska, plníme ich plnkou, cesto preložíme ako na pirohy a konce zahneme k sebe. Varíme v osolenej vode asi 8 minút.

  2. 2

    Plnka: krevety opečieme na oleji, pridáme cesnak, čili a ešte krátko opečieme. Potom ich nasekáme najemno, pridáme jarnú cibuľku tiež najemno nasekanú a necháme vychladiť. Potom pridáme mascarpone, žĺtky, soľ, korenie a opražené a nasekané kešu oriešky.

  3. 3

    Omáčka: vo víne zavaríme najemno nasekaný zázvor a cesnak. Zvaríme na polovicu, stiahneme z ohňa a pomaly vmiešame tuhé maslo. Dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nasekanú šalotku. Špargľu ošúpeme, sparíme v osolenej vode a dáme do ľadu. Hlavičky odkrojíme na ozdobu a zvyšok pridáme do omáčky.

Diskusia k receptu

alexdidi
Zaujímavý recept....rada si ho pripravím,zvlášť ma láka tá krevetová plnka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia