Cuketové balotínky s ovčím syrom

Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 6. februára 2013
Cuketové balotínky s ovčím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
80 g
150 g
80 g
5 g
2 strúčiky
30 g
10 g
15 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Cuketu pozdĺžne narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm a opečieme ich na oleji. Položíme na papierový obrúsok, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom.

  2. 2


    Ovčí syr nakrájame na malé kocky a premiešame so šalotkou, pažítkou a ricottou. Vytvarujeme malé guľky, ktoré zabalíme do cukety. Do mascarpone s omáčkou pang gang pridáme podrvené píniové oriešky.

  3. 3


    Údené kačacie prsia narežeme na tenké plátky a pokvapkáme ich olivovým olejom. Ozdobíme bylinkami a môžeme podávať s toastom alebo ochutenými suchárikmi.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
tak to vidno práca profika ale určite to stojí za vyskušanie