Lososový tatarák
Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
1 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Tatarák: | |
250 g |
|
1 ks |
|
5 g |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
20 ml |
|
Salsa: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
Okrem toho: | |
4 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.
- 2
Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.
- 3
Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
- 4
Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu