Lososový tatarák
Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013

Foto: Luboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
1 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Tatarák: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 g |
|
| 30 ml |
|
| 30 ml |
|
| 20 ml |
|
| Salsa: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| Okrem toho: | |
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.
- 2
Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.
- 3
Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
- 4
Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu