Lososový tatarák

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Lososový tatarák
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tatarák:
250 g
1 ks
5 g
30 ml
30 ml
20 ml
Salsa:
1 ks
1 ks
50 g
1 ks
1 strúčik
50 ml
Okrem toho:
4 ks




Postup

  1. 1

    Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.

  3. 3

    Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.

Diskusia k receptu

ankad
Nadhera! ...na tomto by som si rada pochutila, urcite vyskusam. Cerstveho lososa tu zozeniem priamo od rybarov.
tassiedevil
velmi elegantné...ak sa smiem opýtať akého lososa používaš? surový alebo údený?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia