Lososový tatarák

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Lososový tatarák
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tatarák:
250 g
1 ks
5 g
30 ml
30 ml
20 ml
Salsa:
1 ks
1 ks
50 g
1 ks
1 strúčik
50 ml
Okrem toho:
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.

  3. 3

    Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: