Králičie mäsko na batátovom pyré
Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 5. februára 2013
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 5. februára 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opečieme šalotku, pridáme králičie mäso, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a dusíme do mäkka asi 1,5 hodiny. Mäso sa musí rozpadať.
- 2
Batáty olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí ich vymiešame so soľou a korením na pyré.
- 3
Cukrový hrášok povaríme krátko v osolenej vode a hneď ho preložíme do ľadu, aby nestratil farbu. Pred podávaním potrieme hrášok medom. Ozdobíme tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ojojójóóóóóóó ! Végé - tariánka ???????
Sa spúšťaš !!!
www.lidovky.cz/recept-na-kralika-od-pauluse-zkuste-kon...
michelinovsky paulus ho napr.konfituje na 80° 20 minut.jam som ho robil ako minutku nespocetne krat a nikdy nebolo tvrde,ale ked som ho piekol v rure bola to sucha pilina.