Králičie mäsko na batátovom pyré

Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 5. februára 2013
Králičie mäsko na batátovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
150 g
40 g
5 g
15 ml
50 g
20 g
5 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opečieme šalotku, pridáme králičie mäso, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a dusíme do mäkka asi 1,5 hodiny. Mäso sa musí rozpadať.

  2. 2

    Batáty olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí ich vymiešame so soľou a korením na pyré.

  3. 3

    Cukrový hrášok povaríme krátko v osolenej vode a hneď ho preložíme do ľadu, aby nestratil farbu. Pred podávaním potrieme hrášok medom. Ozdobíme tymianom.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Predjedlá, Dusené, Luxusné chuťovky

Diskusia k receptu

nonna
Ooooouu! Tak s takýmto mäskom by som zhrešila. Ukladám do KK.
radox1
chrbat z kralika sa pripravuje ako minutka a dusit ho 90 minut?to co z neho ostane.
baka123
no myslím si, že ako minútka by to bolo pekne tvrdé
dodo46
@nonna
Ojojójóóóóóóó ! Végé - tariánka ???????
Sa spúšťaš !!!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha