Mrkvičkové kapučíno
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Bezlepková tyčinka: | |
200 g |
|
20 ml |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
1. Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme na väčšie kusy nakrájanú mrkvu, spolu ešte krátko orestujeme, okoreníme, osolíme, pridáme očistené na kúsky nakrájané zemiaky, cesnak, kurkumu a podlejeme bielym vínom.
- 2
Počas dusenia podlievame zeleninu vodou, aby sa domäkka udusila. Po udusení zmes rozmixujeme na hladkú kašu a podľa chuti a konzistencie rozriedime na požadovanú hustotu krémovej polievky.
- 3
Pri servírovaní polievky na vrch položíme napenené mlieko a upečenú chrumkavú tyčinku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu