Mrkvičkové kapučíno

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Mrkvičkové kapučíno
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
30 g
200 g
100 ml
1/2 ČL
100 g
200 ml
podľa chuti
podľa chuti
Bezlepková tyčinka:
200 g
20 ml
štipka
1/2 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    1. Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme na väčšie kusy nakrájanú mrkvu, spolu ešte krátko orestujeme, okoreníme, osolíme, pridáme očistené na kúsky nakrájané zemiaky, cesnak, kurkumu a podlejeme bielym vínom.

  2. 2

    Počas dusenia podlievame zeleninu vodou, aby sa domäkka udusila. Po udusení zmes rozmixujeme na hladkú kašu a podľa chuti a konzistencie rozriedime na požadovanú hustotu krémovej polievky.

  3. 3

    Pri servírovaní polievky na vrch položíme napenené mlieko a upečenú chrumkavú tyčinku.

Diskusia k receptu

frezia
Prekrasne! Urcite vyskusam, ale tycinky piec nebudem, kupim,dobre kvalitne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia