Ragú z kohúta na červenom víne
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú šalotku a slaninku speníme na masle, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a orestujeme ju. Mäso rozdelíme tak, že prsia vykostíme a pokrájame na väčšie kusy, stehná môžeme nechať v celku, ale rozdelíme ich na dve časti v kĺbe.
- 2
Takto upraveného kohúta vložíme do hrnca k zelenine a zalejeme červeným vínom. Pridáme zázvor, privedieme do varu a za občasného miešania varíme prikryté na malom plameni asi 90 minút. Podľa potreby podlievame zeleninovým vývarom.
- 3
Pred dokončením mäso vyberieme z hrnca, šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a bielym korením. Pri podávaní mäso na tanieri prelejeme omáčkou. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu