Foto: kecemis
Kedze mame taky rybaco receptovy tyzden, ponukam este jeden rybaci recept. Jednoduchy.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 - 200 g (čerstvé mladé) |
|
600 - 800 g |
|
3 - 4 strúčiky |
|
1 - 2 ks |
|
2 PL (na drobno sekaný) |
|
1/2 hrnček (iný podobný syr) |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
Kôprova omáčka: | |
1 hrnček |
|
2 PL (na drobno sekaný) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci alebo hlbsej panvici si rozohrejeme 1 pl oleja. pridame spenat, prykrijeme a nechame zvadnut spenat. Ak pouzijete mrazeny spenat tento bod mozete vynechat. Len ho rozmrazte a pokvapkajte trochu olejom.
-
2
Potom dame spenat do sitka odkvapkat a trochu vychladnut.
-
3
Do misky si dame nadrobno nakrajanu cibulu, cesnak, nakrajany alebo pretlaceny, to necham na vas, kopor, feta syr, citronovu koru, sol a korenie a 2 pl olivoveho oleja a dobre zamiesame.
-
4
Teraz je cast zapnut ruru na 200 stupnov.
- 5
Upravime si lososa na dva priblizne rovnake kusy. Jednu cast dame, kozov na spodok, na plech vylozeny papierom na pecenie. Na vrch rozlozime rovnomerne spenatovu zmes. Druhu cast, do vrchnej casti urobime zarezy na citron a prykrijeme spenatovu vrstvu. Dame polovicne koliecka citronu, posilime, pokorenime a pokvapkame olejom. Dame do rury a pecieme 15-30 min, podla velkosti ryby.
- 6
V miske si pripravime sauce zmiesanim vsetkych surovin uvedenych vyssie. Dobru chut.
- 5
...pekný deň Ti prajem