Plnený losos s kôprovou omáčkou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 1. februára 2013
Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kecemis

Kedze mame taky rybaco receptovy tyzden, ponukam este jeden rybaci recept. Jednoduchy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
15-30 minút
na 200 °C

Suroviny

150 - 200 g (čerstvé mladé)
600 - 800 g
3 - 4 strúčiky
1 - 2 ks
2 PL (na drobno sekaný)
1/2 hrnček (iný podobný syr)
2 ČL
Kôprova omáčka:
1 hrnček
2 PL (na drobno sekaný)
1 ČL
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci alebo hlbsej panvici si rozohrejeme 1 pl oleja. pridame spenat, prykrijeme a nechame zvadnut spenat. Ak pouzijete mrazeny spenat tento bod mozete vynechat. Len ho rozmrazte a pokvapkajte trochu olejom.

    Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom dame spenat do sitka odkvapkat a trochu vychladnut.

    Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si dame nadrobno nakrajanu cibulu, cesnak, nakrajany alebo pretlaceny, to necham na vas, kopor, feta syr, citronovu koru, sol a korenie a 2 pl olivoveho oleja a dobre zamiesame.

    Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz je cast zapnut ruru na 200 stupnov.

  5. 5

    Upravime si lososa na dva priblizne rovnake kusy. Jednu cast dame, kozov na spodok, na plech vylozeny papierom na pecenie. Na vrch rozlozime rovnomerne spenatovu zmes. Druhu cast, do vrchnej casti urobime zarezy na citron a prykrijeme spenatovu vrstvu. Dame polovicne koliecka citronu, posilime, pokorenime a pokvapkame olejom. Dame do rury a pecieme 15-30 min, podla velkosti ryby.

    Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske si pripravime sauce zmiesanim vsetkych surovin uvedenych vyssie. Dobru chut.

    Plnený losos s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

gordonko
@Kecemis .... to sa Ti to ,,machruje,, ked máš lososa všade kde sa pozrieš , ale recept je dobrý a popravde máš super naservírováno zato by sa ani nóbl reštika nemusela hanbiť
...pekný deň Ti prajem
evusik
tak týmto receptom si ma úplne odrovnal, hneď takto zrána... po prvé milujem ryby, podruhé milujem špenát a po tretie tvoje výrazy "vynehám a nehám" ma tak rozveselili, že sa tu šklebím pri PC ako blázon... takto sa totiž hovorilo u nás a ja som to už tak dávno nepočula, že mi to normálne spravilo radosť... ďakujem za krásny recept a za pohladenie na duši :-)
tatranka
Ej, veru by som sa ponúkla.Pekne na-servírované.Zdravo upravené.
kecemis
Dakujem Vam. Vzdy dobre padne ked sa clovek rano zobudi a cakaju ho prijemne komentare. @evusik nie som s tvojho okolia povodne, ale cele detstvo som prezival v okoli cez letne prazdniny. Ja pochadzam s oblasti s inou gramatickou specialitou, "idem pri okno". dlho som sa musel oducat tomuto slovencinarom usi drasajucemu zlozvyku.
evusik
@kecemis ja som sa na Starú Turú vydala a tu sa tak nehovorí, vyrastala som celkom inde, my sme sa dosť sťahovali tak sa na mňa tiež nalepilo kadečo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia