Fırında tavuk köfte (Kuracie fašírky z rúry)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 7. marca 2013

Výborné fašírky z kuracieho (prípadne morčacieho) mäsa zapekané v rúre so zeleninou.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
100 g
2 PL
1
2 strúčiky
4 PL
2 PL
4 ks
2 ks
4 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme fašírky: Kuracie mäso nahrubo zomelieme a dáme do väčšej misy. Osolíme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, parmezán, sušenú mätu a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme olej a postupne prisypávame strúhanku a rukami dobre premiesime, až je zmes kompaktná a nelepivá. Môžeme ochutiť údenou červenou paprikou.

  2. 2

    Zakryjeme fóliou a necháme chvíľu odpočívať v chladničke. Rúru zahrejeme na 200 °C.

  3. 3

    Zatiaľ ošúpeme zemiaky, každý rozkrojíme na polovicu a potom ešte na tri časti. Cuketu umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Šalotky ošúpeme a prekrojíme na polovice alebo na štvrtinky. Zapekaciu nádobu potrieme olejom a uložíme všetku zeleninu, osolíme, okoreníme a dobre rukami premiešame.

  4. 4

    Z chladničky vyberieme mäsovú zmes a naolejovanými rukami vytvarujeme fašírky vo veľkosti asi vlašského orecha, príp. väčšie. Ukladáme na pripravenú zeleninu. Keď sú všetky fašírky hotové, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. Raz alebo dvakrát premiešame, aby sa fašírky opiekli dobre z každej strany. Ku koncu pečenia ich potrieme olejom a vložíme ešte na pár minút pod gril, len aby chytili zlatú farbu a kôrku.

  5. 5

    Vyberieme z rúry, ozdobíme rozdrobenou fetou alebo iným podobným syrom, paradajkami a bylinkami. Podávame teplé. Dobrú chuť :)

    Fırında tavuk köfte (Kuracie fašírky z rúry) - obrázok 5
  6. 6

    Chutia výborne aj studené na druhý deň. Môj tip: Bagetu rozkrojíme, potrieme bazalkovým pestom, obložíme kúskami fety, na kolieska nakrájanými fašírkami, ozdobíme rukolou. Výborný obed do práce! Alebo inak: s horčicou či chrenom a kúskom domáceho chleba. Hmmmm :)

Diskusia k receptu

tiginko
síce nechápem, prečo recept vidím len vďaka komentáru, ale veľmi sa mi tieto guľky páčia, obsahujú samé dobré prísady. Mňam!
janara
krásny a určite výborný recept,ukladám do KK
danda3
Parádny recept, robievam fašírky z kuracieho mäsa, vyskúšam aj Tvoju verziu.♥
babav
Výborný recept!Miniaturne fasirky z pomletych morcacich prsiciek robievam,ale nenapadlo má počet ich na zelenine
dorenika
mnamky uz by trebalo len mlyncek,nevietenahodou ci sa to neda pomliet v mixeri?asi nie co? :/
evusik
moje oko sa najedlo a bruchu to bude musieť stačiť :-)))
tiginko
dnes som varila podľa tvojho receptu a môžem potvrdiť, že je to skvelé ľahké jedlo. Použila som morčacie stehno, do zeleniny hodila pár strúčikov cesnaku, pridala tymián a pred dogrilovaním som ešte všetko posypala sezamovými semienkami a pridala tie paradajky, aby sa tiež trochu opiekli. Vďaka za výborný recept @nazarboncuk , určite bude mať reprízy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia