Arašidová polievka fotorecept

janger - fotkajanger, 13. apríla 2013
Arašidová polievka (fotorecept)
Foto: janger

Možno trošku nezvyčajná polievka, ale stojí za vyskúšanie. Je zároveň jemná a aj pikantná. Za chvíľu navarená, za chvíľu zjedená... Je hustá, dobre plnená. Zobraziť celý popisMožno trošku nezvyčajná polievka, ale stojí za vyskúšanie. Je zároveň jemná a aj pikantná. Za chvíľu navarená, za chvíľu zjedená... Je hustá, dobre plnená. Poslúži vám ako hlavné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
3 PL
400 g
2 ks
1 strúčik
1 ks
4 PL
200 ml
1,5 l prípadne z 2 kociek
150 g
4 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Viem, ze na Slovensku je niekedy zvykom (tak to teda aspon byvalo volakedy) varit obed uz rano a potom uz len prihriat. Pri tejto polievke by som to neradila. Zacnite varit tesne pred tym, ako budete jest. Ak dlhsie postoji, tak vtedy ryza, ktora v nej je, moc napuchne a potom budete mat skor kasu, ako polievku. Priprava je velmi rychla. Ak vam krajanie netrva dlho, tak do pol hodiny by ste mali mat navarene :-).

  2. 2

    Na oleji chvilku poprazime na kocky pokrajane kuracie prsia. Posolime, posypeme cerstvo pomletym korenim.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame pokrajanu zeleninu. Por sme pokrajali na polmesiaciky, tak isto salotku. Cesnak a cili papricku na male kusky. Ak mate radi stiplavejsie, tak si kludne mozete dat cili viac.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame to ku kuracine a na chvilku poopekame.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme horucim kuracim bujonom. Najlepsie je samozrejme domaci, ale mozete si pomoct aj bujonovymi kockami. Prilejeme kokosove mlieko. Pridame 4 kopcove lyzice arasidoveho masla. Ak ste arasidove maslo este neskusali, nebojte sa toho. Tejto polievke to doda jemnu chut, jeho chut nie je nejaka prehlusujuca. Zaroven ju trochu zahusti. Prisypeme ryzu. V povodnom recepte je uvedene ryze viac. Zdalo sa mi to velmi vela, dala som menej (200g). Ale aj to bolo moc. Tak kludne staci 150g. A este by som chcela upozornit, aby ste nedavali taky druh ryze, ktora sa velmi rozvari. Radsej taky pevnejsi druh. Inac budete mat kasu. Vsetko dobre zamiesame.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podla chuti este pridame sol, korenie. Varime asi 15 minut, kym sa ryza uvari.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na suchej panvici si trochu oprazime arasidy. Jarnu cibulku pokrajame.

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A mozeme podavat. Polievku na tanieri posypeme orieskami a jarnou cibulkou. My sme mali k tomu na zahryznutie kroepoek (krupuk). Neviem, ci to na Slovensku poznate. Su to take lupienky (chrumkave), na vyrobu ktorych sa pouziva tapioca, mlete krevety...Pochadza to z Azie. Tu bezne dostat. Zdroj: Rudolph v.Veen

    Arašidová polievka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

laurika1
Mňám ihneď by som si dala :) Tie krevetové čipsy máme doma čiže stačí sa do toho len pustiť ! :)) My máme tie čipsy s Tesca .
slavka2012
Lakavy recept, hoci polievky prilis neoblubujem, tuto si ukladam, som zvedava ako chuti:-)
janger
@laurika1 , takze su dostat v Tescu.Ale nie su podmienkou, to je len taky pridavok :-). Ved si polievku uvar, iste bude chutit. @izabella 929, dakujem. @slavka2012 , ani ja nie som az tak moc polievkova. Polievky oblubuje hlavne moj muz a syn. Tak hlavne kvoli nim...Ale chutila aj mne. A dakujem :-).
katka78
Tiež som nikdy nebola príliš na polievky, ale v poslednej dobe im prichádzam na chuť. Táto ma tiež zaujala, takže ju zrejme čoskoro vyskúšam, potom dám vedieť ako nám chutila.
wevewe
no to vyzera lakavo. rozmyslam, ci by neslo uvarit ryzu zvlast a kazdy by si pridal podla chuti....takisto by odpadol problem s naslednym ohrievanim polievky napr. na durhy den keby zostala.....alebo by to zmenilo chut polievky?
janger
@katka78 , vyskusaj a daj vediet. Budem rada. Ved nemusi sa stale varit len klasika, treba sem-tam vyskusat aj nieco nove ;-). @ancicka , skus :-). @wevewe , no vidis, to je teda napad :-)!!! Neviem sice, ci nebude polievka potom trosku taka vodnatejsia, lebo ked sa ryza v nej vari, tak ju to tiez trosku hned zahusti. Ja som tuto polievku robila prvykrat, ale iste nie posledny, lebo nam moc chutila. Ta voja rada stoji za vyskusanie, dakujem :-).
jerica
@janger Janka , zaujímavé , nebránim sa vyskúšať , sú tam suroviny ktoré mám rada , sme polievkový príde rad aj na tvoju. KK.
katka78
Tak konečne na ňu prišiel rad.. po vyše roku. Je vynikajúca, sýta, akurát stvorená pre dnešný upršaný deň. Veľmi pekne ďakujem za recept, pochutila som si :-)

janger
Ahoj @katka78 , dakujem ti za tvoju spravu...Prepac, ze tak neskoro, nebola som doma....Som velmi rada, ze ti polievka chutila a ze si mi dala vediet :-).
janger
Ako pozeram na tu tvoju fotku, tak si mi normalne narobila chut :-)...
katka78
Ahoj @janger :-) Mojej polovičke chutila dokonca ešte viac ako mne, hovorí, že "pokojne mi takú varievaj" a to ani arašidy veľmi nemusí :-))) Je naozaj chutná a ja som sa vďaka tebe naučila používať arašidové maslo aj na ochutenie bežných polievok, napr. zeleninovej



Takže nielen za recept ďakujem, ale aj nový prvok v mojej kuchyni, lebo doteraz som arašidové maslo jedla iba s toastom, zapíjajúc ho pohárom mlieka :-)
janger
@katka78 , nemas zaco :-). Aj tato tvoja polievka dobre vyzera...Tiez mam arasidove maslo rada. Niekedy si dam na chlieb okrem neho aj vrstvu Nutelly. To ked ma chyti maskrtnost ;-). Pozdravujem.