Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme tak dlho, až je ryža teplá. Pridáme biele víno a prípadne vývar (len po ryžu). Ryžu varíme asi 15 až 20 minút. Do hotovej ryže vmiešame olivový olej, studené maslo a nakoniec prisypeme parmezán.
- 2
Takto pripravené rizoto dáme na plech a necháme vychladnúť. Najlepšie cez noc. Zo studeného rizota vykrojíme štvorčeky, ktoré obalíme pancettou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Opečené rizoto prekrojíme a podávame.
- 3
Huby orestujeme na oleji v kastróle a vyberieme. Pridáme na jemno nasekanú šalotku a krátko speníme, zalejeme vínom a zredukujeme. Nakoniec pridáme teľaciu šťavu a rozmixujeme. Do hotovej, precedenej omáčky pridáme orestované huby a dochutíme soľou a korením.
- 4
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán a dopečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 9 minút. Upečené mäso necháme odstáť asi 4 minúty a prekrojíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu