Foto: strigus
Dnešný výmysel, resp. kombinovanie už poznaného.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľku na masle opečieme, až je sklovitá, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nasypeme bylinky (ja som použila zmes bylinkové maslo - sušené: cesnak, cibuľa, pažítka, rozmarín, soľ). Trocha premiešame nad plameňom.
-
2
Pridáme zeleninu, podlejeme, ochutíme (soľ, ČMK a ten červený fliačik je čili omáčka) a necháme variť, kým nie je zelenina mäkká.
-
3
Uvarenú zeleninu v polievke rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prejsť varom pár minút. Do hotovej polievky pridáme krevety (samostatne varené v osolenej vode cca 5 min.), necháme minútku prevrieť a môžme podávať. Chuťovo vhodný a aj pekný je malý kopček šľahačky posypaný pažítkou, žeruchou, medvedím cesnakom alebo niečím iným po ruke.
Diskusia k receptu