Bravčová panenka na ratatouille so zemiakmi
Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme, v celku opečieme na oleji, vložíme do rúry a upečieme tak, aby v strede ostala ružová, to znamená asi 12-13 minút.
- 2
Zeleninu nakrájame na drobné kocky, urestujeme na oleji, dochutíme a na záver pridáme cesnak a lúpané paradajky. Očistené uvarené zemiaky pokrájame, opečieme so slaninkou a rozmarínom.
- 3
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrazené hríby, podlejeme šľahačkou a prevaríme. Panenku servírujeme pokrájanú na plátky, poukladanú na zelenine ratatouille spolu s rozmarínovými zemiakmi. Hríbikovú omáčku servírujeme osobitne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu