Bravčová panenka na ratatouille so zemiakmi

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Bravčová panenka na ratatouille so zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g, dlhá
100 g
25 g
800 g
80 g
40 g
2 strúčiky
200 g
200 g
200 g
250 g
300 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme, v celku opečieme na oleji, vložíme do rúry a upečieme tak, aby v strede ostala ružová, to znamená asi 12-13 minút.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na drobné kocky, urestujeme na oleji, dochutíme a na záver pridáme cesnak a lúpané paradajky. Očistené uvarené zemiaky pokrájame, opečieme so slaninkou a rozmarínom.

  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrazené hríby, podlejeme šľahačkou a prevaríme. Panenku servírujeme pokrájanú na plátky, poukladanú na zelenine ratatouille spolu s rozmarínovými zemiakmi. Hríbikovú omáčku servírujeme osobitne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia