Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika. Vidí sa mi veľmi dobrý a nenáročný na prípravu, Zobraziť celý popisBlíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika. Vidí sa mi veľmi dobrý a nenáročný na prípravu, ako aj jednoduchý, čo do množstva použitých surovín. Podobný som tu nenašla, rozhodla som sa ho vložiť i ked ja som ho ešte nestihla uvariť.
porcií
príprava
na 170/180 °C
Suroviny
cca 1200 g |
|
12 ks solený tenké plátky |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
z byliniek: | |
,majoránka alebo rozmarín |
|
4 ks eľká pokrájaná na kocky |
|
4 ks veľké pokrájané na 1/4-iny |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Králika rozdelíme na porcie tak, aby sme mali čo najmenej úlomkov kostí. Kúsky králika posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, dáme na ne troška majoránky alebo rozmarínu a trocha tymiánu. Každý kúsok dôkladne zabalíme do plátkov bôčika a tieto balíčky králika zviažeme potravinárskou niťou.
- 2
Na dno zapekacej misy dáme posekanú cibuľu, na ňu rozložíme v jednej vrstve balíčky králika a štvrťky paradajok. Pokropíme olivovým olejom a vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme do vytvorenia šťavy, ktorou balíčky občas prelievame.Pečieme cca 30-45 minút. Doba pečenia závisí od veľkosti králika, jeho veku a ako nám pečie trúba.
- 3
Podávame horúce so zemiakmi upravenými na rôzny spôsob a cibuľovou šťavou s paradajkami. Môže sa podávať aj s plátkami na masle opečenej bagety, potretej cesnakom. Pred podávaním odstránime potravinársku niť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu