Lapin - paquets - králik v balíčku

pusta - fotkapusta, 14. marca 2011

Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika. Vidí sa mi veľmi dobrý a nenáročný na prípravu, Zobraziť celý popisBlíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika. Vidí sa mi veľmi dobrý a nenáročný na prípravu, ako aj jednoduchý, čo do množstva použitých surovín. Podobný som tu nenašla, rozhodla som sa ho vložiť i ked ja som ho ešte nestihla uvariť.

6
porcií
60 minút
príprava
30-45 minút
na 170/180 °C

Suroviny

cca 1200  g
12 ks solený tenké plátky
2 PL
podľa chuti
z byliniek:
 ,majoránka alebo rozmarín
4 ks eľká pokrájaná na kocky
4 ks veľké pokrájané na 1/4-iny
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Králika rozdelíme na porcie tak, aby sme mali čo najmenej úlomkov kostí. Kúsky králika posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, dáme na ne troška majoránky alebo rozmarínu a trocha tymiánu. Každý kúsok dôkladne zabalíme do plátkov bôčika a tieto balíčky králika zviažeme potravinárskou niťou.

  2. 2

    Na dno zapekacej misy dáme posekanú cibuľu, na ňu rozložíme v jednej vrstve balíčky králika a štvrťky paradajok. Pokropíme olivovým olejom a vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme do vytvorenia šťavy, ktorou balíčky občas prelievame.Pečieme cca 30-45 minút. Doba pečenia závisí od veľkosti králika, jeho veku a ako nám pečie trúba.

  3. 3

    Podávame horúce so zemiakmi upravenými na rôzny spôsob a cibuľovou šťavou s paradajkami. Môže sa podávať aj s plátkami na masle opečenej bagety, potretej cesnakom. Pred podávaním odstránime potravinársku niť.

Diskusia k receptu

jatanika
jedného králika ešte mám, tak tento recept zaradzujem do užšieho výberu na veľkonočné sviatky... kk
pusta
jatanika, keby som ja mala králika, poznám sa do takej miery, že by som pri tomto recepte nedokázala čakať ani deň, ale ty sy zo mňa príklad nrber. dakujem.
bzuky
Tento králik nemá chybu, ukladám.
babidka
mam este 2 stehienka z posledneho domaceho kralika a tak ho najblizsie urobim podla tohto receptu . Inspirovala si ma , idemteraz prevetrat svoje francuzske kucharske knihy a aj francuzske slovicka :-)))
pusta
babidka, ako ja ti v tejto chvíli závidím tie stehienka, ani predstaviť si len nevieš . dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia