Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín. Rúru rozohrejeme na 80 až 85 °C, srnčí chrbát položíme na plech a pečieme asi 30 minút - závisí od hrúbky mäsa. Po upečení vytiahneme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici, aby chytil peknú opečenú kôrku.
- 2
Zelenina: Mrkvu a cukinu pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, ochutíme korením na grilovanú zeleninu, tymianom, zeleninu poprekladáme na seba, potrieme maslom a olivovým olejom a upečieme do mäkka. Po upečení servírujeme.
- 3
Zelerové pyré: Zeler očistíme, nakrájame na kocky, osolíme, podlejeme smotanou, pridáme vetvičku rozmarínu a varíme do mäkka. Po uvarení dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme do hladka. Dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu