Bravčové špízy s limetkou a jablkom

miklus - bez fotkymiklus, 9. marca 2011

Tento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu môžu byť rôzne, napr. hrozienková ryža, kuskus, zemiaky, Zobraziť celý popisTento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu môžu byť rôzne, napr. hrozienková ryža, kuskus, zemiaky, grilovaná zelenina... Jedla som to s kuskusom a s grilovanou zeleninou, chutilo to skvelo.

5
porcií
25+2hod minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  kg, alebo pliecko
200 g, - plátky
2 ks
2 ks
5 stoniek
marináda:
150 ml
200 ml
50 ml
2 strúčiky
1 stonka, čerstvé vetvičky
1 stonka
1 stonka, čerstvý vetvičky
príloha:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu:zmiešame olivový olej, červené víno, limetkovú šťavu, pretlačený cesnak, nasekané čerstvé bylinky, soľ a čierne korenie. Do tejto marinády vložíme na kúsky nakrájané mäso (tak, aby sa dalo napichovať) a necháme marinovať v chlade cca 2 hod.

  2. 2

    Namarinované mäso obalíme plátkami anglickej slaniny napichujeme na drevené špízy striedavo s limetkou, plátkami jablka a čerstvou mätou. Takto pripravené špízy polejeme olejom a grilujeme, cca 15-20 minút.

  3. 3

    Ako prílohu dáme kuskus, ktorý pripravíme veľmi jednoducho - zalejeme vriacou vodou, necháme nabobtnať a dochutíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

cica2
ďakujem za recept, vyzerá že to bude velmi fajnové, vyskúšam
cica2
a vitaj, teším sa na ďalšie recepty:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia