Tento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu môžu byť rôzne, napr. hrozienková ryža, kuskus, zemiaky, Zobraziť celý popisTento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu môžu byť rôzne, napr. hrozienková ryža, kuskus, zemiaky, grilovaná zelenina... Jedla som to s kuskusom a s grilovanou zeleninou, chutilo to skvelo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg, alebo pliecko |
|
200 g, - plátky |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
5 stoniek |
|
marináda: | |
150 ml |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 stonka, čerstvé vetvičky |
|
1 stonka |
|
1 stonka, čerstvý vetvičky |
|
|
|
príloha: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu:zmiešame olivový olej, červené víno, limetkovú šťavu, pretlačený cesnak, nasekané čerstvé bylinky, soľ a čierne korenie. Do tejto marinády vložíme na kúsky nakrájané mäso (tak, aby sa dalo napichovať) a necháme marinovať v chlade cca 2 hod.
- 2
Namarinované mäso obalíme plátkami anglickej slaniny napichujeme na drevené špízy striedavo s limetkou, plátkami jablka a čerstvou mätou. Takto pripravené špízy polejeme olejom a grilujeme, cca 15-20 minút.
- 3
Ako prílohu dáme kuskus, ktorý pripravíme veľmi jednoducho - zalejeme vriacou vodou, necháme nabobtnať a dochutíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu