Foto: stefanm
Názov som vymyslel podľa toho,že sú použité naše,slovenské potraviny a dochucovadlá,jedlo je pripravované vo woku a je inšpirované rôznymi čínskymi kung-paoami a švej-ču-čuami:) !
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a naložíme do nálevu z oleja,soli,korenia,cesnaku a solamylu...
-
2
...a po pridaní cibule a byliniek odložíme najmenej na pol hodny odstáť.
-
3
V rozpálenom woku prudko opečieme,podlejeme vývarom,pridáme mrkvu,papriku a cibuľku...
-
4
...
-
5
...
-
6
...a prikryte dusíme do mäkka.
-
7
Ako prílohu som zvolil opekané rezance "sem-i-tam" a nakladané hríbiky.
-
8
No a , samozrejme , pivo!
Sú to hrubšie klasické rezance a do cesta pridávam ešte 1-2 postruhane surové zemiaky.Krájam ich na hrubšie cik-cak kúsky a uvarím v osolenej vode...Včera mi ostalo od nedeľnej polievky tak som ich na masti trochu opiekol a bola výborná príloha k mäsku.