Foto: stefanm
Pracovný názov bol:Dvojfarebný rezeň ale po dohode s autorom nápadu,zo sebou,som sa rozhodol pre PH.Predsa len to biele mäsko na tej krkovičke vyzerá ako Zobraziť celý popisPracovný názov bol:Dvojfarebný rezeň ale po dohode s autorom nápadu,zo sebou,som sa rozhodol pre PH.Predsa len to biele mäsko na tej krkovičke vyzerá ako pridaná hodnota,čím sa chuť rezňa mení a dostáva do oblasti neskutočna.Zásnuby bravčového s kuracím tak otvárajú nové priestory pre amatérsku tvorivosť v oblasti jedla.Pri jeho konzumácií zavládlo v jedálni ticho rušené len občasným hmkaním a achkaním a v závere zazneli výkriky nadšenia a obdivu.Prajem vám to zažiť.Stačí k tomu tak málo.Uvariť
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku vykostíme,nakrájame na rezne,naklepeme a...
-
2
...naložíme do mlieka ochuteného soľou,korením,prelisovaným cesnakom a feferónom.Pridáme nakrájanú cibuľu,vetvičky rozmarínu a odložíme.
-
3
Kuracie prsia očistíme a priečne nakrájame na menšie kúsky.
-
4
Rozklepeme,osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
-
5
Plátky krkovičky necháme okapať,osušíme a potrieme horčicou.
-
6
Uložíme na nich kúsky kuracieho mäsa,pritlačíme poprípade prichytíme špáradlami a obalíme v múke,vajíčkach a strúhanke.Tieto rezne je ideálne obaliť dva krát.
-
7
Vyprážame ich na rozpálenom oleji pomaly na miernom plyne...
-
8
...po vypražení vyberieme a olej necháme vsiaknuť do papierovej utierky.
-
9
Ja som ich podával s mastenymi dusenými zemiakmi,restovanou paprikovou ryžou,vareným karfiolom s opraženou strúhankou,dressingom "Tisíc ostrovov",hruškovým kompótom a pivom.
-
10
Toto je foto rezu "Rezňom s PH" ktorý tu pripájam špeciálne pre jednu Varecháčku ktorá sa stratila a miluje rezne...@jezibabka1 vráť sa!!!!...Keď sa vrátiš vymyslím trojfarebný!!! :)...
Diskusia k receptu