Foto: egreska
Suroviny
2 kg, rozličné |
|
na obalovanie |
|
|
|
|
|
Marináda: | |
1 dcl |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
40 dkg, nakrajana na kolieska |
|
7 dkg |
|
3 ks |
|
3 vetvičky |
|
3 ks |
|
štipka |
|
|
|
|
|
1-2 čl |
|
asi 5 dcl |
|
asi 1 dcl,(podla chuti) |
|
2 čl |
|
Postup
-
1
Ryby očistíme ,umyjeme..ja som použila morskú štuku -má málo kostí ,vlastne len velkú chrbticu,malé kosti nemá.Ale čím viac druhov rýb ,tým lepšie.
-
2
Nakrájame na podkovičky,vyrežeme vrchné aj spodné plutvy.Tak ako je na tom ľavom kúsku.
-
3
Jednotlivé kúsky posolíme a okoreníme ,obalíme v múke..
-
4
A vypražíme na troche oleja do hneda.Odložíme do iného hrnca a zakryjeme.
-
5
Cibulu a cesnak nakrájame na tenké plátky.
-
6
V tom oleji, kde sme pražili ryby,opražíme pretlak a mletu papriku,len chvílku.Pridame cibulu a cesnak,premiešame a chvílu popražíme ,len kým cibula zvädne.
-
7
Pridáme koreniny.Kto chce, môže si tam dat aj chilli..
-
8
Zalejeme octom a vodou -nálev si urobte podla vašej chuti ,ja som spravila taký výraznejší,pridala som ešte viac octu,soli aj cukru.Prilejeme aj olej.Chvílu- 2-3 minutky povaríme a zalejeme ryby.Nechame vychladnut ,preložíme do tesnej nádoby a odložíme do chladničky aby sa chute prepojili.Mali by vydržat 2 týždne ak ich nezjete skôr :-))
-
9
Dobrú chuť !!!
Vdaka za rybaciu specialitu,urcite vyskusam,mame na trhu
bohaty vyber crstvych morskych ryb ;-) .
len som si tvoj recept trosku prisposobila,
pouzila som mrazenu tresku a zopar kreviet, rybku som pripravila na pare, do marinady som pridala susene rajciny, pokrajane olivy, capari a zelerove stonky, k octu som pridala trosku balsamica,
s tvojim receptom sa da ozaj carovat,
pekny den vsetkym :-)