Ryby v Novaljskej marináde fotorecept

egreska - fotkaegreska, 9. marca 2011
Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

2 kg, rozličné
 na obalovanie
Marináda:
1 dcl
1 dcl
2 PL
1 čl
40 dkg, nakrajana na kolieska
7 dkg
3 ks
3 vetvičky
3 ks
 štipka
1-2 čl
asi 5 dcl
asi 1 dcl,(podla chuti)
2 čl




Postup

  1. 1

    Ryby očistíme ,umyjeme..ja som použila morskú štuku -má málo kostí ,vlastne len velkú chrbticu,malé kosti nemá.Ale čím viac druhov rýb ,tým lepšie.

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame na podkovičky,vyrežeme vrchné aj spodné plutvy.Tak ako je na tom ľavom kúsku.

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé kúsky posolíme a okoreníme ,obalíme v múke..

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A vypražíme na troche oleja do hneda.Odložíme do iného hrnca a zakryjeme.

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibulu a cesnak nakrájame na tenké plátky.

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V tom oleji, kde sme pražili ryby,opražíme pretlak a mletu papriku,len chvílku.Pridame cibulu a cesnak,premiešame a chvílu popražíme ,len kým cibula zvädne.

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme koreniny.Kto chce, môže si tam dat aj chilli..

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme octom a vodou -nálev si urobte podla vašej chuti ,ja som spravila taký výraznejší,pridala som ešte viac octu,soli aj cukru.Prilejeme aj olej.Chvílu- 2-3 minutky povaríme a zalejeme ryby.Nechame vychladnut ,preložíme do tesnej nádoby a odložíme do chladničky aby sa chute prepojili.Mali by vydržat 2 týždne ak ich nezjete skôr :-))

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť !!!

    Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

lyali
@Egreska , veľmi fajný tip! Tvoje ryby určite predčia akékoľvek zavináče, pečenáče, ktoré mimochodom veľmi ľúbime. Tešíme sa už teraz na Tvoje! A veru, pochybujem, že v tej chladničke vydržia až 2týždne :-))) KK :-)
cica2
to musí byť výborná mňamka, ryby zbožňujeme....kk:))
jarunka
Ryby mam rada, moj manzel one velmi nestoji, mne sa recept paci, tak vyskusam.
aja1616
Už som robila pečenáče a toto musíme mať tiež. Ryby na takýto spôsob zbožňujeme. Fantastický recept. Ď....
tetuska
môžu byť veľmi chutné, vyskúšam, ja obaľujem v trojobale, vyprážam a potom dávam do nálevu ako na uhorky, k tomu cibuľu, feferónky, odležať do skla a ryba je hotová, tiež sú veľmi chutné...
babav
@egreska , to je pochutkovy recept,krasne spracovany!
Vdaka za rybaciu specialitu,urcite vyskusam,mame na trhu
bohaty vyber crstvych morskych ryb ;-) .
evas13
Vynikajúce, len mi prosím prezraď, kde kupuješ tie ryby?
nadia56
egreska, dakujem za vyborny recept, urobila som, velmi nam chutilo,
len som si tvoj recept trosku prisposobila,
pouzila som mrazenu tresku a zopar kreviet, rybku som pripravila na pare, do marinady som pridala susene rajciny, pokrajane olivy, capari a zelerove stonky, k octu som pridala trosku balsamica,
s tvojim receptom sa da ozaj carovat,
pekny den vsetkym :-)
egreska
@nadia ved to je úplne nový a úžasný receptík...takto sa mi to páči,stačí len nakopnut ,nejaký dobrý napad a nechat fantaziu pracovat..a nerozpadla sa ti ta treska ? predsa len je jemnejšia...dakujem že si sa nechala inšpirovat :-))
nadia56
egreska, treska sa nerozpadla, parim ju v parnom hrnci asi 10 min. a aj tak som ju potom naporcovala na mensie kusky, tie krevetky v omacke boli tiez vyborne, trosku uvarenej marinady mi este zostalo, tak som ju pridala k pecenemu kuratu so zemiakmi-ako omacku, teda chuti aj samostatne, je to vyborna priloha, este raz ti dakujem za recept :-) pekny den




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia