Foto: piglin
famózny to vtáák:))
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
220 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vtáka umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a opatrne oddelíme kožu od mäska. Maslo vymiešame s citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme 2 vetvičky posekaného tymiánu a 1 vetvičku rozmarínu.
- 2
Moriaka dôkladne pomasírujeme, pričom masielkom natierame pod kožou. Do bruška umiestnime jednu cibuľu a bobkové listy. Zvyšné 3 cibuľe prekrojíme a položíme na ne moriaka. Podlejeme cca. 2 dl vody.
- 3
Pečieme cca. 2,5 hodiny pod alobalom, potom ešte 30 minút aby sa upiekol krásne do červena. Výpek zmixujeme do hladka s cibuľkou spod vtáka a prepasírujeme. A keď nezabudneme, takmoriaka nafotíme ešte pred tým, ako ho naporcujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu