Morka s vôňou citrusov a bylinkami

piglin - fotkapiglin, 14. marca 2011
Morka s vôňou citrusov a bylinkami
Foto: piglin

famózny to vtáák:))

4
porcie
20 minút
príprava
220 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
140 g
1 ks
1 ks
4 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vtáka umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a opatrne oddelíme kožu od mäska. Maslo vymiešame s citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme 2 vetvičky posekaného tymiánu a 1 vetvičku rozmarínu.

  2. 2

    Moriaka dôkladne pomasírujeme, pričom masielkom natierame pod kožou. Do bruška umiestnime jednu cibuľu a bobkové listy. Zvyšné 3 cibuľe prekrojíme a položíme na ne moriaka. Podlejeme cca. 2 dl vody.

  3. 3

    Pečieme cca. 2,5 hodiny pod alobalom, potom ešte 30 minút aby sa upiekol krásne do červena. Výpek zmixujeme do hladka s cibuľkou spod vtáka a prepasírujeme. A keď nezabudneme, takmoriaka nafotíme ešte pred tým, ako ho naporcujeme.

    Morka s vôňou citrusov a bylinkami - obrázok 3

Diskusia k receptu

jerica
MŇAM,to vyskúšam:-) vyzerá že budeš prať aj zmäkčovať , dokonca možo riad umývať , mne to rak príde.Páči sa mi všetky suroviny v recepte.