famózny to vtáák:))
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 ks |
|
140 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
4 ks |
|
2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vtáka umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a opatrne oddelíme kožu od mäska. Maslo vymiešame s citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme 2 vetvičky posekaného tymiánu a 1 vetvičku rozmarínu.
- 2
Moriaka dôkladne pomasírujeme, pričom masielkom natierame pod kožou. Do bruška umiestnime jednu cibuľu a bobkové listy. Zvyšné 3 cibuľe prekrojíme a položíme na ne moriaka. Podlejeme cca. 2 dl vody.
- 3
Pečieme cca. 2,5 hodiny pod alobalom, potom ešte 30 minút aby sa upiekol krásne do červena. Výpek zmixujeme do hladka s cibuľkou spod vtáka a prepasírujeme. A keď nezabudneme, takmoriaka nafotíme ešte pred tým, ako ho naporcujeme.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu