Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 23. júla 2012
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 23. júla 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1000 g |
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
| 100 ml |
|
| 30 g, čerstvý strúhaný |
|
| 200 ml |
|
| 20 g (oregano, rozmarín, bazalka) |
|
|
|
|
|
|
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
| 800 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej strany asi 4 minúty, pričom ho pootočíme o 45 stupňov, aby sa vytvorila mriežka. Počas grilovania pridáme hobliny čerešňového dreva na prevoňanie.
- 2
Zo strúhaného chrenu, kyslej smotany, čerstvých byliniek, citrónovej šťavy, kôry, zeleného korenia a šľahačky pripravíme omáčku vyšľahaním v miske.
- 3
V osolenej vode predvaríme zemiaky v šupke asi 20 minút. Po predvarení v strede priečne nakrojíme, vložíme stonku rozmarínu, plátky cesnaku, položíme na alobal, zakvapkáme olejom, zabalíme a vložíme na 10–15 minút do pahreby – podľa veľkosti zemiakov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








www.bioprevas.sk/index.php?option=com_content&view=a...
Ale na steaky mozete pouzit aj ine hovadzie ODLEZANE maso.
Vysoky rostenec - rib eye, netrecote
Nizky rostenec - striplon, sirlion
Svieckova - fillet
Pupok - flank alebo flap steak
Kvetova spicky - rump steak