Foto: elekra
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa Zobraziť celý popisRyby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé rozoberiem na jednotlivé kocky. Nenechávam celkom rozmraziť, len tak, aby sa s ním dalo pracovať a zbaviť ľadovej krusty na povrchu. Na panvici si rozohrejem trochu oleja s kúskom masla,
-
2
medzitým si okorením jednotlivé porcie filé
-
3
a osmažím ho na rozohriatom tuku,
-
4
obrátim a pridám bylinky a soľ.
-
5
Filé nepotrebuje dlhú úpravu, má dostatok tekutiny v ktorej sa udusí. Do hotového pokrmu ešte na záver vytlačím šťavu z polovice citróna.
-
6
Podávala som s rostiplackou a cviklovým mrkvovo-hráškovým šalátom ochuteným nastrúhaným chrenom, soľou a mletým čiernym korením. Navrch som ho pokvapkala olivovým olejom.
Diskusia k receptu