Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Foto: georgess
Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!
porcia
príprava
Postup
-
1
Ryžu premyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali chilli.
- 2
Do rozohriateho oleja vložíme konárik rozmarínu opražíme ho. Potom ho vyberieme. A na oleji opržíme baklažán, pariku a cibuľku, do ktorých sem pridali čierne korenie, soľ a muškatový orech. Potom podlejeme vodou a udusíme.
- 3
Špenatové pureé: Špenát blanšírujeme pať minút v osolenej vode. Potom špenát vyberjeme a rozmixujeme. Na oleji opražíme cesnak a pistácie potom pridáme špenát a po prípade trochu vody aby nám zmes neprihorela. Vyredukujeme na požadovanú konzistenciu. Nakoniec ochutíme muškatovým orechom, soľou a čiernym korením.
- 4
Nakoniec všetko naložíme na tanier poprípade zmiešame a potom servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu