Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé

georgess - bez fotkygeorgess, 10. júla 2012
Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Foto: georgess

Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!

1
porcia
75 minút
príprava

Suroviny

60 g
120 g
60 g
30 g
Špenátové pureé:
20 listov




Postup

  1. 1

    Ryžu premyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali chilli.

  2. 2

    Do rozohriateho oleja vložíme konárik rozmarínu opražíme ho. Potom ho vyberieme. A na oleji opržíme baklažán, pariku a cibuľku, do ktorých sem pridali čierne korenie, soľ a muškatový orech. Potom podlejeme vodou a udusíme.

  3. 3

    Špenatové pureé: Špenát blanšírujeme pať minút v osolenej vode. Potom špenát vyberjeme a rozmixujeme. Na oleji opražíme cesnak a pistácie potom pridáme špenát a po prípade trochu vody aby nám zmes neprihorela. Vyredukujeme na požadovanú konzistenciu. Nakoniec ochutíme muškatovým orechom, soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Nakoniec všetko naložíme na tanier poprípade zmiešame a potom servírujeme.

Diskusia k receptu

mijaita
Tu ryzi jsem jednou zkousela, nic moc :-( ale recept je tuze pekny, vidim to na vyzkouseni. Tu kombinaci koreni s bylinkama, to je tvoje vlastni, nebo nekde vyctene? Je dost zajimava
mijaita
@georgess myslim tim rozmarin a muskatovy orisek . Libi se mi ta kombinace, jen predstavit si ji jeste nedokazu. Uz proto vyzkousim a proto se ptam, kdes k te kombinaci prisel ?
medulienka122
georgess, keď dobre vidím, ty si sa len včera prihlásil na Varechu, a už si pridal dva recepty, šikovný si! Vítame ťa na Vareche, len tak ďalej!
nonna
Mlaďas a šikovný a zaoberajúci sa prospešnými vecami. Vzácne v dnešných časoch. Ukladám do KK a veľa úspechov a nápadov!
radulienka
Krásne jedlo a šikovný mládenec, len tak ďalej, inak ja milujem všetky druhy ryže, každá má niečo do seba, ale treba ju vedieť dobre pripraviť, vďaka za recept...
georgess
@mijaita Ta kombinacia je vlasna muskatovy orech sa vyborne hodi k baklazanu podkresluje jeho chuť a rozmarin neviem pasoval mi tam
evanaaa
@georges , tuším bude z teba kuchár, keď venuješ pozornosť takým detailom, aj to spracovanie.......je to vidieť, žiadne hala-bala. Špeciálny postup, suroviny....niečo sa črtá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia