Foto: irenaw
V chlebníku nič, víkend pred nami, naplánované ratatouille a k tomu ja potrebujem chlieb... pečieme na víkend.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Návod na založenie kvásku nájdete tu http://varecha.pravda.sk/recepty/razny-kvas-a-razny-chlieb-fotorecept/22024-recept.html . Alebo u iných autorov, ktorí tu majú svoj spôsob. Môžete si vybrať :-).
- 2
Papričku posekáme na drobno. Olivy nakrájame na tenké kolieska. Čerstvý rozmarín posekáme na jemno. Všetky suroviny dáme naraz do misy a miesime aspoň 10 minút. Necháme zakryté fóliou, aby cesto neoschlo, kysnúť na dvojnásobný objem.
- 3
Medzitým namočíme rímsky hrniec do vlažnej vody. Keď je cesto vykysnuté, dáme do hrnca papier na pečenie a opatrne preložíme cesto. Zatvoríme a vložíme do studenej rúry. Počkáme cca 15-20 minút a zapneme na 200°C. Pečieme zakryté hodinu. Odokryjeme a pečieme ešte 30-35 minút. Zapichneme do stredu špajľu, ak je čistá, vyberieme na mriežku. Po cca 10 minútach odstránime papier a necháme úplne vychladnúť.
- 4
...alebo aby bol aspoň vlažný ;-D ...tento bochník má vyše 2 kg.
- 2
Dost ma na tom peceni stve to, ze pre rôzne druhy muky musim chodit do bio predajni, obchodov so zdravou vyzivou. Bezne len v Kauflande kupim spaldovu a psenicu celozrnnu. V Tescu nic.
Taky domaci chlebik je uplne nieco ine ako tie akoze tvariace sa celozrnne chleby v obchode.
Ja som vcera do toho môjho chlebika pridala nakrajane susene paradajky - na spôsob stredozemnej kuchyne.
Dakujem za napad s rozmarinom, mam ho na balkone, urcite vyskusam.
Gratulujem ku peknemu chlebiku.
Ja mam doma tieto muky:
Razna celozrnna muka hladka
Celozrnna psenicna muka special-strdna
Psenicna grahamova pre domace pekarne
Spaldova celozrnna muka hladka
a samozrejmebezne typy beila hladka 00, polohruba, hruba, dalej kolacova a strudlova.
Ktoru mam pouzit na kvasok a potom dalej na chlebik? Dakujem za odpoved a za cenne rady ohladom chleba.
www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody...