Foto: danielas
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné
4
porcie
porcie
10 min minút
príprava
príprava
40min minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
750 gr nešúpané |
|
30 gr |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 PL čerstvý sekaný |
|
1 PL čerstvé sekané |
|
1 PL čerstvo nasekaný |
|
podľa chuti |
|
1/2 hrnčekačerstvo strúhaný |
|
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 220 C. Nasekáme čerstvé bylinky a cesnak
-
2
Zemiaky nakrájame na šestinky. Na väčšej panvici zohrejeme maslo a odstavíme. Pridáme olivový olej,bylinky,trošku chilli korenia a čierneho mletého korenia,cesnak. A vsypeme zemiaky. Dobre premiešame,aby sa obalili zmesou.
-
3
Vysypeme na plech a pečieme asi 35 minút.Keď začínajú zlatavieť ,posypeme strúhaným parmezánom .
-
4
...a dopečieme ešte asi 10 min Hneď podávame. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu